Skocz do zawartości

328i Drgania auta podczas jazdy przy puszczaniu sprzegla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawa wyglada tak czuc wibracje jak jade z predkoscia ok 90km/h i delikatnie wcisne sprzeglo nie wiem czy jest tak tezprzy wiekszych predkosciach ale przy mniejszych takie zjawisko nie wystepuje. Wyczulem to w ten sposob ze jechalem wlasnie ok 90 zmienialem bieg z 4 na 5 wcisnelem sprzeglo wrzucilem 5 i puszczam powoli sprzeglo i w koncowej fazie jak sprzeglo juz lapie czuc drgania calej budy jak puszcze sprzeglo to wszystko jest ok.

Co to moze byc ?

Opublikowano

Nikt nie wie co to jest? Ja sam podejrzewam dwumas lub sprzeglo moze jest jakies krzywe czy cos takiego

Sent from my LG GT540 Swift using Tapatalk

Opublikowano
Mam tak samo przy 3,4,5 Biegu nie wiem co to może być . Najbardziej jednak u mnie wyczuwalne jest to z tyłu na 3 biegu przy puszczaniu sprzęgła.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Sprawa wyglada tak czuc wibracje jak jade z predkoscia ok 90km/h i delikatnie wcisne sprzeglo nie wiem czy jest tak tezprzy wiekszych predkosciach ale przy mniejszych takie zjawisko nie wystepuje. Wyczulem to w ten sposob ze jechalem wlasnie ok 90 zmienialem bieg z 4 na 5 wcisnelem sprzeglo wrzucilem 5 i puszczam powoli sprzeglo i w koncowej fazie jak sprzeglo juz lapie czuc drgania calej budy jak puszcze sprzeglo to wszystko jest ok.

Co to moze byc ?

Mam dokładnie takie same objawy a najbardziej czuć przy hamowaniu biegami ale jak się nagrzeje jest ok, i głównie objawia sięto w wilgotne dni ale nie wiem czy to ma jakiś związek z tym. Dodam że mam nową dwumasę ze sprzęgłem na starej było podobnie. Rolki paski i napinacze też wszystko nowe.