Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam problem z mocą w moim BMW 320d ze skrzynią automatyczną. Auto ma słabe przyśpieszenie przy 3 tys obrotów, gdy przekracza prędkość 120 km/h zupełnie traci moc - toczy się jak stary maluch. Dzisiaj byłem na autostradzie aby sprawdzić jego osiągi i po wielkich trudach udało się osiągnąć 180 km/h :( . Przy podpięciu do komputera auto nie ma żadnych błędów i wszystko pracuje jak należy ( badanie było robione na postoju, ale nie wiem czy ma to jakieś znaczenie). Proszę o pomoc w znalezieniu przyczyny;
Opublikowano

widzisz co masz napisane pod nickiem swoim ? :search:

miłej lektury

viewtopic.php?f=15&t=29414

skoro auto nie jedzie to muszą być błedy bo któryś element nie dostanie odpowiedniej wartości. Czym to sprawdzane było? DIS, Inpa czy jakiś pseudo program diagnostyczny? Inpa i kabel pod maske i w czasie jazdy testy dynamiczne trzeba zrobić i patrzeć na wartości i zrobić screeny i wtedy wkleić na forum jak nie wiesz co oznaczają i zobaczymy czy silnik ma czegoś za mało czy za dużo. Do sprawdzenia od razu ci napisze przewody podciśnienia, zawór sterowania turbiny, EGR tak samo bo może się zacina, gruszka turbo bo może źle steruje turbina, czujnik ciśnienia doładowania, może nieszczelności i ciśnienie ucieka, może wtryski.

Poczytaj to znajdziesz problem.

szukam
Opublikowano
Samochód był sprawdzany Inpą, silnik 150 konny. Kolega co zna się trochę na samochodach i moim jeździł stawia na przepływkę, możecie mi powiedzieć gdzie ona się mniej więcej znajduje ?
Opublikowano
Samochód był sprawdzany Inpą, silnik 150 konny. Kolega co zna się trochę na samochodach i moim jeździł stawia na przepływkę, możecie mi powiedzieć gdzie ona się mniej więcej znajduje ?

Jak zachowuje się ekonomizer? Przepływka nr 1 na rys.http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AP71&mospid=47665&btnr=13_0962&hg=13&fg=20 :D

Jak sprawdzał Inpą to ile mierzy przepływka?

Opublikowano
test przepływomierza zrób podczas jazdy. Żeby nie było za łatwo to nauczysz się używać "szukaj" i ci nie napisze jak sie robi ten test bo co drugi dzień o to samo ktoś pyta a do czytania jest kilkadziesiąt stron.
szukam