Skocz do zawartości

Problem z dopływem paliwa ponizej pół baku ( 318 tds)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem ostatnio autko mi zgasło .Po wszystkich ogledzinach okazało się że nie dochodzi paliwo.Na wskazniku miałem około 20 litrów ropy.Po dolaniu jeszcze 10 litrów do baku auto odpaliło.Wskażnik wcześmiej pokazywał normalnie (miałem zalany pełen bak i zerowne kilkometry stad wiem ile około powino być paliwa w baku).Co moze byc przyczyną ze pompa nie wybiera paliwa do konca (ps.miałem juz taką sytuacje 3 razy)

Pomocy pozdrawiam

Opublikowano
Co prawda mam benzynę ale sprawdził bym przewód odpowietrzający z baku chyba w dieslach też jest no i sito na pompie (jeżeli masz pompe w baku)
Opublikowano
znalazłem podobny watek tylko tam wychodzi na to że pompa jest niesprawna bo ludzie nie mogą odpalic autka.A u mnie jest inaczej mi autko gaśnie.Moze to problem ze smokiem?
Opublikowano

Pompa paliwa znajduje sie w obudowie plastikowej. Krociec pompy wchodzi w ta obudowe. I w tym wlasnie miejscu jest mala gumka, ktora z wiekiem przestaje byc szczelna. A ze jest to na wysokosci akurat 20 litrow wiec zamiast paliwa do wezy idzie powietrze.

Wyciagnij ze zbiornika pompe i uszczelnij to miejsce a problem zniknie.

Pozdro

Opublikowano

bede sledzic temat bo u mnie jest to samo. Tylko ze auto gasnie gdy ma ok 15 l.

Jak juz "coś" wymyśliś i zrobisz opisz jakie bedziesz miał efekty i czy pomogło...

Opublikowano

Dzieki. Zaraz po świetach bede musiał sie za to zabrać. A czym uszczelniałeś to połączenie z gumką? jakoś to obkleiłeś? czy miałeś inną gumkę?

Dzieki za podpowiedź.

Opublikowano

Witam

Jutro chciałbym naprawic ten problem z tą gumką moze ktos mi wskazac która to czesć bo muszę najpierw kupic ja.Pozdro

Opublikowano

Problem polega na tym ze gdzis na polaczeniach wezykow w zbiorniku jest jakas nieszczelnosc, ktora nalezy wyeliminowac gdyz jezeli zejdzie paliwo ponizej tej nieszczelnosci to pompa wtryskowa bedzie zaciagac powietrze.

Najlepiej wyciagnac ze zbiornika wszelkie wezyi i posprawdzac czy nie sa popekane (jezeli sa to wymienic) oraz dokladnie obejrzec wszelkie polaczenia tych wezykow w zbiorniku. Jak dobrze wykonasz ten zabieg to pompa bez problemu bedzie wyciagac paliko do konca.

Pozdro

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Watek moze stary ale w koncu naprawilem usterke. U mnie okazala sie pompka paliwowa do wymiany.Koszt jest chyba nie wielki. Roboty tez chyba nie za wiele. Wiec panowie radze sprawdzic pompke bo u mnie jak byla w baku to nie chciala krecic a po wyjeciu dzialala.No coz i tak bywa.Pozdrawiam
Opublikowano

Bede sledzić ten temat bo mnie on nadal interesuje. U mnie przy ok 15 l też nie umie zassać ropy z baku ale słychać ze pompka ciągle pracuje. Przewody i wszystkie połączenia sprawdziłem ale "usterki brak" wszystko wygląda poprawnie.

Może ktoś dojdzie co jest....

Opublikowano
Witam>moze sie zle wyrazilem.Nie chodzi o to ze sie spalila (jak jest w baku to nie podaje paliwa a ze po wyjeciu z baku dziala) wychodzi na to ze pompka sie chyba rozszczelnila po przy ilosci okolo 20 litrow nie ciagnie ale dziala. A napewno wszystkie polaczenia pompki i smoka w baku sa i byly sprawne. Sprawdzalem trzy razy. Po wymianie samego silnika pompy problem znikal.Po zalozeniu starego (po co wymieniac jak kreci pompka mysle sobie) problem powracal.I tak trzy razy sprawdzlem. Wiec u mnie okazala sie pompka do wymiany. Co do postow CENTRINO ma racje ze powietrze jest zasysane z baku u mnie najwyrazniej poprzez rozszczelnina pompke.
  • 6 miesięcy temu...
Opublikowano
mam ten sam problem co jagamen ale juz działam w tym kierunku i jak zakończe robote to powiem czy to pompa paliwowa