Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od jakiegos czasu mialem problem z kontrolką ABS. Co jakis czas sie włączała i wyłaczała. wyczytałem, że najprawdopodobniej to jest czujnik. Kiedys juz wymienilem prawy przedni, teraz gdy zmieniałem opony okazalo sie ze lewy jest uszkodzony(brak rezystancji). Zamówiłem nowy i zamontowałem. Odpalam silnik i kontrolka gasnie, ale po przekroczeniu ok. 20km/h znowu sie zaswieca i ABS nie działa. Raz gdy podczas jazdy zgasiłem i odpaliłem na nowo silnik, pompa ABS zaczęła wariować i buczeć, a każde dotknięcie hamulca skutkowało pracą hamowania w sposób typowy dla ABS'u.

Ma ktos pomysł na to co może być przyczyną tego?

Pozdrawiam

schumi111

Opublikowano
mam podobnie ale u mnie jest tak ze raz sie pali kontrolka jak jade a raz nie. jak sie nie pali i np.gdzies parkuje i lekko chamuje to albo nawet i nie to wlacza sie pompa abs i buczy. nie wiem co jest grane. zauwazylem ze jak wjade tylnym kolem w dziure to sie zapli nie raz kontrolka abs
Opublikowano
na kompa, zobaczyć który czujnik i przy odpowiednim kole posprawdzaj czujnik i koronkę, czy nie jest zabrudzona lub zaklejona jakimś syfem