Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam taki kłopot że w dużym mieście jeszcze jakoś to radi omi odbiera lecz poza miastem praktycznie wcale. Jestem świerzym urzytkownikiem X5 i nie bardzo moge ogarnąć tą instalację antenową. Znalazłem jakiś wzmacniacz na lewym fartuchu w bagażniku dochodzą do niego przewody antenowe oraz biały przewód na którym jest plus (czyli ok). Niestety nie bardzo kumam tą instalację, dlatego chciałbym, żeby ktoś mógł mi to mniej więcej opisać rozmieszczenie itd itp. W aucie mam NAVI TV i wszystko śmiga tylko nie radio FM. Prosze o jakieś info po kolei jak to idzie, gdzie wzamcniacze i która jest antena radiowa czy w szybach bocznych czy w tylnej klapie. Dzięki z góry.
Opublikowano
Witam.Powiedz kolego jaki model masz tego X-a??Bo dziwne zeby wzmacniacz byl z lewej strony.No chyba ze ktos wyprul sobie instalacje.Z tego co mi wiadomo tuner radiowy jest pod kolem zapasowym.
Opublikowano
Więc tak to że tuner jest pod kołem to wiem. Jeszcze do niego nie zaglądalem bo czas nie pozwala, ale bedzie trzeba. Na lewym nadkolu pod boczkiem w bagażniku jest coś co przypomina wzmacniacz. Dochodzą do niego trzy przewody koncentryki oraz biały przewód zasilanie (i jest plus na nim). Pod plastikiem na klapie w okolicy światła stop jest też chyba wzmacniacz. Biała puszka i dochodzi do niej cienki koncentryk oraz wychodzą przewody idące do szyby w klapie (antena). Pytanie teraz co jest wzmacniaczem FM to w klapie czy na boku (fartuchu) Moje BMW to E53 z roku 2002 przed liftem. Audio mam zwykłe bez DSP, ale z TV i NAVI 16:9.
  • 1 miesiąc temu...