Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam! ostatnio zauważyłem że w mojej beemce ciężko wchodzą biegi a najbardziej idzie to zaobserwować rano jak silnik jest zimny, najgorzej jest z 1 albo wstecznym ale jak już wbije jakiś bieg np. 3 albo 4 to potem 1 załańcza się bez problemów. Nie wiem jaki mam zalany olej bo auto mam od niedawna ale jestem pewny że skrzynia jest zalana i olej jest dobry bo był sprawdzany przy wymianie oleju w silniku. Proszę o jakieś opinie, może ktoś miał podobny problem. Pozdrawiam!
Opublikowano
...może to być wina złego doboru oleju lub samego płynu chamulcowego (który jest bardzo higroskopijny, nie był dawno wymieniany i ma sporo wody w sobie ) lub sam wysprzęglik ....

eSKa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli problem nasila się rano jak piszesz to w pierwszej kolejności sprawdz (wymień) olej.Sprawdz naklejkę na skrzyni jak radzi przedmówca tam powinien być olej jak do automatu.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
Ok dzięki za informacje, przy najbliższej okazji sprawdzę ten olej i wysprzęglik (ciężko się do niego dostać?)
Opublikowano
wysprzeglik masz od spodu na dwóch srubach , nie ma problemu.

sprzegło bierze przy podłodze?

Sprzęgło mi łapie na 3/4 wysokości(dość wysoko), ale u taty E34 bierze bardzo nisko : ) to tak na marginesie : ) i tez mu rano ciężko wchodzą biegi