Skocz do zawartości

czy bmw e39 może drgać przez .... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam bmw e39 2,3i 2,5 litra pojemność 1996 rok i nie usta-jacy kłopot z jego wpadaniem w wibrację przy około 2,2 tyś obrotów i schodzeniu z obrotów czy to może być spowodowane problemem z dolotem ? czy wydechem ? bo mam dwie sprzecznie opinie jeden mechanik stawiał na świece i cewki ale okazało się ze to jest nie to komputer nie pokazuje żadnych błędów silnik nie przerywa nie szarpie ani nić wibracje są podczas jazdy na każdym biegu przy tych obrotach i na luzie przy dodawaniu gazu też pomocy dodam ze poduchy są na pewno dobre wydech nigdzie nie dotyka nie obciera ani nic dziur też nie ma ale jest głośny i nie ma kata czy to może być powodem ? i podczas wchodzenia w ten zakres obrotów z tłumika wydobywa się dziwny dziwek można go nazwać huczeniem
Opublikowano
Powodem może być brak kata, jak również wypadałoby sprawdzić dwumase, u mnie w dziwne drgania wpadał gdy miałem padnięty czujnik wału, ale do tego dochodziły jeszcze inne objawy których nie posiadasz, dodam że na kompie błąd czujnika pojawił sie tylko raz po skasowaniu nie powrócił, dopiero jak padł na amen.
Opublikowano
no właśnie u mnie jest dziwna sprawa z tym wydech czasem jęczy tak jak by coś w nim było to może to ale już sam nie wiem dwu masa hmm widzisz jedni twierdzą ze podczas jazdy ona odpada
Opublikowano
kolego,kidys mialem dwulitrowa szostke i chcialem zastapic kata strumienica,kazdy mi odradzal,bo sa potem problemy z praca ukladu wydechowego.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
dla zainteresowanych przyczyna była jednak dwu masa :) po jej zmianie auto odetchnęło i problemy znikły wydechy też zmieniłem dla jakości dz wieku ciszy oryginalne wraz z katem