Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak skomletujes części z odzysku można wykonać jedyny problem brak na rynku (pamiętaj sterownik i słowniki srubowe ) przycisk pasuje od innych BMW a w plastiku klapy jest przełożenie do wycięcia

Bimmer Retrofit Polska

Zajmujemy się diagnostyką, kodowaniem, programowaniem, naprawą sterowników, doposażenia moduły BMW, konwersją BMW z importu, DVD FREE, CIC seria F i E, BMW APPS, imp. naprawczych kodów FSC

Nasza firma posiada w BMW AG status External Service Partner

• 1 rok później...
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Cze,

Czy ktoś z Was, miał potrzebę wymieniać na gwarancji siłownik tylnej klapy z powodu bardzo głośnej pracy ?

Ma ktoś z tym jakieś doświadczenie ?

U mnie zaczął pracować bardzo głośno prawy siłownik.

XmaX
Opublikowano

U mnie chyba lewy terkocze. Za 2-3 tygodnie powinienem zmieniac olej to im to od razu zglosze.

I zobaczymy co powiedza. :)

Opublikowano

Generalnie bardzo fajna ta opcja. Ostatniej zimy coś mnie tknęło by w nocy wyjrzeć za okno i popatrzeć na nowe autko a tam bagażnik szeroko otwarty i pięknie tam pada śnieżek do środka :shock: a co fajne nie ten jeden raz miałem taką niespodziankę :mrgreen:

Teraz już uważam gdzie odkładam kluczyki bo 3 letni maluch też się już motoryzacją interesuje:)

Opublikowano
Cze,

Czy ktoś z Was, miał potrzebę wymieniać na gwarancji siłownik tylnej klapy z powodu bardzo głośnej pracy ?

Ma ktoś z tym jakieś doświadczenie ?

U mnie zaczął pracować bardzo głośno prawy siłownik.

U mnie to samo, zamierzam zglosic dopiero, podziele sie wrazeniami

BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano

widzę, że to jakas lipa z tymi siłownikami.

A kupując znajomy mi powiedział: " ja u siebie nie zamówiłęm, bo słyszałęm, że się psują siłowniki" ... no to sobie pomyślałem, JASNE, JASNE... mówisz tak bo zazdrościsz :evil:

A tu wychodzi, że chyba miał rację.

:(

XmaX
Opublikowano
widzę, że to jakas lipa z tymi siłownikami.

Dwa lata i pare miesiecy pozniej i moje silowniki dzialaja tak cicho jak pierwszego dnia. A otwierane sa co najmniej 2 razy dziennie (dziecko -> wozek, przedszkole itp.).

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mam takie pytanko ? Muszę przetransportować w mojej X3 skrzydło drzwi o długości 2,20m, z tego powodu tylna klapa(elektryczna) będzie nie domknięta, oczywiście

postaram się ją przywiązać żeby nie latała.

Czy to dobry pomysł ? Boję się trochę o siłowniki. :?:

Opublikowano

Zaplac za transport, szkoda auta... Ryzyko uszkodzen nie warte ceny transportu chyba ze to duzy odcinek ale chyba tego bys nie bral pod uwage...

Kiedys juz przerabialem taki pomysl - transport z Castoramy byl chyba 40 zlotych :)

Opublikowano

O uszkodzenie auta nie boje się, bardziej o klapę.

Transport z Castoramy kosztuje 80zł. a drzwi 180 zł. :mrgreen:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nic się nie stanie, sam tak przewoziłem :mrgreen:

Między drzwi a klapę podłóż coś miękkiego.

Opublikowano
Przewoze co roku choinki, wozki dla dziecka, drewno do kominka. :) Nic sie nie stalo ani z silownikami, ani z klapa. :duh:

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dziś przez przypadek odkryłem jedną rzecz albo mam coś uszkodzonego. Mianowicie przy otwartej klapie bagażnika z tyłu schyliłem się na jego wysokości aby zobaczyć coś pod autem i przy wstawaniu złapałem za zderzak na środku dokładnie tam gdzie znajduje się zacisk ryglowania klapy i o dziw klapa zaczęła się zamykać. Myślałem że coś wcisnąłem w pilocie w spodniach ale nie. Dalej z uporem maniaka przykucnąłem w tym samym miejscu i dotykałem tego miejsca na zderzaku. Za drugim, trzecim razem klapa się otworzyła. I tak pół godzinki się bawiłem w zamykanie i otwieranie klapy. Nie za każdym razem zadziałało ale działało. Nie jestem w 100% w stanie wskazać to miejsce ale po testujcie u siebie. Mój kolega ma Kuge i tam klapę bagażnika otwiera się i zamyka poprzez wsadzenie nogi pod samochód z tyłu. Może w naszych X jest coś podobnego. Mam auto z produkcji 08.13r.
Opublikowano
Kuga/Escape rzeczywiście to ma ,czy jest w F25 ? sprawdzę :?: