Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam rok temu wymienialem regolatory w lampach tych po liftingu i sprawa jest tego typu ze swieca krotko a podniesione sa prawie maksymalnie na tej regolacji gora dol.Dlaczego tak jest?jak odpalam samochod i wlaczam swiatla to lampa sie podniesie do gory i na dol i tyle....regolatory poziomowania swiatel?podlaczalem ostatnio pod komputer i nie wykazalo zeby byly zepsute.Juz sam nie wiem co to moze byc??
Opublikowano

Witam, mam podobny problem, niedawno wymienilem regulatory (byly polamane). Wymienilem czujnik przy wachaczu, niby wszystko ok a nadal swieca w dol!

PS. polecam kolesia ktory je sprzedaje REGULATORY SWIATEL oto link http://moto.allegro.pl/regulator-regulacje-regulatory-swiatel-bmw-e39-i1938466461.html

Facet reklamuje sie ze pomyga na telefon przy wymianie i to sie zgadza, zabralem sie za wymiane w sobote wieczore i dzwonilem do kolesia a On mimo ze byl na jakims rodzinnym przyjeciu nie odmowil mi pomocy, walczylem z tymi regulatorami jakies 4 godziny, lampy po lifcie 2002r xenon Facet naprawde godny polecenia jest chyba z Walbrzycha. Jesli ktos chce On wymienia tez u siebie twierdzi z jedna lampa daje sobie rade w godzine

Opublikowano
A może powiniście wyregulować wysokość manualnie przy lampie.Jeśli po wymianie regulatorów nie było to zrobione,to pewnie nie świecą tak jak powinny.
niema nic lepszego niż BAWARKA
Opublikowano
Jesli ktos chce On wymienia tez u siebie twierdzi z jedna lampa daje sobie rade w godzine

Moja pierwsza lampa zajęła mi około 1,5-2,0h. Ale już druga po lepszym zgłębieniu tematu zajęła mi tylko około 40 minut.

Co do kupna regulatorów to ja polecę użytkownika -lemo- ponieważ sam produkuje te regulatory a dużo ludzi od niego bierze bo ma chyba najlepsza cenę za te czarne regulatory z ABSu. Mało tego - część ludzi kupuje od niego i potem sprzedaje drożej cisnąć kity, że dokładnie te regulatory to wkładają w autoryzowanych serwisach i takie tam inne pierdoły. Oprócz tego po kupnie regulatorów u tego użytkownika dostaje się na maila krótką instrukcję foto jak to wymieniać wraz ze zdjęciem narzędzi jakie można sobie zgromadzić aby wymiana była łatwiejsza.

Pzdr.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli któryś z szanownych kolegów jest zainteresowany kompleksową naprawą, tj. wymianą regulatorów, czyszczeniem soczewek, lamp od środka, naprawą wypalonych odbłyśników za soczewką - zazwyczaj są w połowie czarne i matowe, polerką kloszy oraz uszczelnieniem i udrożnieniem kanałów odpowietrzających, nasmarowaniem śrub do ustawienia poziomu zero oraz ustawieniem wysokości i kierunku świateł... to zapraszam do Olkusza między Krakowem, a Katowicami. Zakres i koszty należy partycypować :):)

Zdarza się, że uszkodzony jest także odbłyśnik, tym razem ten na rogu lampy - jego również wymieniałem.

Mogę również oczywiście doradzić, podesłać jakieś foty z moich przygód z lampkami z E39.

Nie moc będzie z Wami!

Pozdrawiam, Michał.

Opublikowano
Witam mam pytanie do des3rt czy jest możliwość np podesłania lamp pocztą czy mam na tą robotę jakąś gwarancję i ile by to kosztowało za lampe
Opublikowano

To zależy co dokładnie chciałbyś naprawić? Wszelkie szczegóły proponuje omawiać na priv lub telefonicznie. Kwestia gwarancji jest do uzgodnienia. Kwestia zabezpieczenia to np. aukcja na allegro, w której wyszczególnimy zakres prac i licytować będziesz usługę. Oczywiście jestem elastyczny i otwarty na propozycje.

Pozdrawiam.