Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich, mam do wymiany czujnik ciśnienia na listwie cr i chce zapytac może ktoś to robił i podeśle mi jakiś schemat albo uwagi co do tego jak to zrobić ,dzięki
Opublikowano

Juz nie badzmy tacy :nienie: Kolega poprostu nie moze doczekac sie odpowiedzi...Czujnik masz wlozony od tylu silnika pod podszybiem .Wyciagasz kostke ,odkrecasz czujnik i wymieniasz ,tylko obawiam sie ze bez sciagniecia kolektora sie nie obejdzie,chociaz moze...

ps:a skad pewnosc ze to czujnik?moze gdzies na kostce jest zwarcie i wystarczy ja wymienic lub wyczyscic,bo ja tak wlasnie mialem i mialem straszne problemy z autem a wystarczylo wymienic kostke a nie czujnik :D ...

Opublikowano
na kompie tak pokazało że czujnik,i skacze cisnienie,nie jest stałe i powiedzieli że czujnik,a jak chce przyspieszyć to wyskakuje błąd układu wtryskowego,ale faktycznie zacznę od kostki,dzięki
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

hejka wszystkim podłącze się pod temat :)

Juz nie badzmy tacy :nienie: Kolega poprostu nie moze doczekac sie odpowiedzi...Czujnik masz wlozony od tylu silnika pod podszybiem .Wyciagasz kostke ,odkrecasz czujnik i wymieniasz ,tylko obawiam sie ze bez sciagniecia kolektora sie nie obejdzie,chociaz moze...

ps:a skad pewnosc ze to czujnik?moze gdzies na kostce jest zwarcie i wystarczy ja wymienic lub wyczyscic,bo ja tak wlasnie mialem i mialem straszne problemy z autem a wystarczylo wymienic kostke a nie czujnik :D ...

mógł byś opisać problemy jakie miałeś z autem. Ja borykam się gaśnięciem silnika nie wiadomo z jakich przyczyn. W innym temacie próbujemy jakoś dojść co i jak ale każda rada jest cenna

Opublikowano
problem polegał na tym ze na wolnych obrotach silnik jak by przerywał ,po dodaniu gazu przestawał tak się zachowywać po wymianie po problemie