Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Gdy kupiłem auto dzialal,tylko jeden klucz.Tydzien temu przestal drugi,kupilem baterie,rozciałem nozykiem klucz,wymienilem baterie i nic...Probowalem kodowac wedlug instrukcji jakie tu znalazlem i klapa.Moze cos jednak zle robie...
Opublikowano
to moze napisz swoja wersje jak kodujesz, a my ewentualnie ją skorygujemy jeśli jest coś nie tak
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

w ten sposob;

"INICJALIZACJA PILOTA.

Po wymianie baterii pilot zdalnej obsługi wymaga inicjalizacji (zbędne jezeli wymiana baterii nie trwała dłuzej niz jedna minute i jezeli nie zostal wtedy nacisniety zaden przycisk).

1. Wsiąść i zamknąć drzwi kierowcy.

2. Kluczyk zaplonu obrocic w zamku kierownicy na chwile (max. 5 sek.) w polozenie 1 i z powrotem ustawic na 0.

3. Przycisk 1 pilota (otwieranie drzwi) nacisnac i prztrzymac. Przycisk 2 (zamykanie) nacisnac krotko trzykrotnie raz za razem w ciagu 10 sek. nie puszczajac przy tym przycisku 1.

4. Puscic przycisk 1.

5. Centralne ryglowanie sygnalizuje ryglujac i natychmiast odryglowujac, ze inicjalizacja pilota jest skuteczna.

Opublikowano

Co do punktu 1-go ,to wsiadasz zamykasz drzwi i musisz jeszcze je zaryglowac od wewnatrz wciskajac ten badziwenik kolo szyby (ja tak przynajmniej robilem i dzialalo)

Teraz dalej-przekrecajac kluczyk w stacyjce to juz musisz miec wcisniety przycisk otwierania (w kluczyku) i dalej robisz jak napisales.

Powinno dzialac - probuj do skutku.

Opublikowano
Co do punktu 1-go ,to wsiadasz zamykasz drzwi i musisz jeszcze je zaryglowac od wewnatrz wciskajac ten badziwenik kolo szyby (ja tak przynajmniej robilem i dzialalo)

Teraz dalej-przekrecajac kluczyk w stacyjce to juz musisz miec wcisniety przycisk otwierania (w kluczyku) i dalej robisz jak napisales.

Powinno dzialac - probuj do skutku.

Nie cuduj cravcu, nie cuduj. Dziala bez tych, Twoich udziwnien.

Szkoda, ze nie napisales, ze trzeba sie jednoczesnie drapac za lewym uchem :mrgreen:

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

He he, potwierdzam,że działa bez udziwnień.

W punkcie 3 spróbuj zamienić przyciski tzn. najpierw zamykanie a potem 3xotwieranie.

no i próbować do skutku.

Opublikowano

Szkoda, ze nie napisales, ze trzeba sie jednoczesnie drapac za lewym uchem :mrgreen:

Teee Arecki. Jakie to sa cuda, udziwnienia.To jest tylko propozycja i nikt nie musi sie do tego stosowac.Niektorzy robia to po kilka razy i lipa.Nie kazdy jest tak inteligentny i bystry jak TY.Zobacz na swoje posty i zobacz co pisales bystrzaku!

To teraz sie drapnij za lewym uchem i zobacz jak zasmiecasz forum tymi bzdetami.

A jak chcesz pisac dalej takie posty to pisz na forum ''Przyjaciolka''

Opublikowano
Wykonalem dzisiaj chyba ze dwadziescia prob i nic!Mam juz dosc,co z tym robic,moze jest jakas inna przyczyna/usterka?
Opublikowano

cravcu, nie napinaj sie...

Skoro byla to tylko propozycja, to dlaczego dwukrotnie uzyles slowa "musisz"?

bartecek, z opisu samochodu wynika, ze powinienes miec kluczyk przedliftowy, czy po nacisnieciu jakiegokolwiek przycisku, miga czerwona dioda na kluczyku?

Piszesz o rozcinaniu kluczyka, a przed liftem tego nie trzeba bylo robic. Odkrecalo sie dwie srubki. Cos sie tutaj nie zgadza. Jaki ma ksztalt kluczyk? Zaokraglony, czy romb?

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano
no to piz.a boi z tego co wiem to te kodowanie było dla kluczyków przedliftem z 3 przyciskami i czerwoną małą diodą jak pisał Arecki, ten twój jest poliftowy więc pewnie dlatego nie działa
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Kluczyk poliftowy tez sie koduje w ten sam sposob, tylko nie widac, czy nadaje, bo nie ma diody.

Moze to jest jakas rzezba, bo samochod sprzed liftu, a kluczyk po. Ciekawe, czy dziala immo...

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano
Mój koleżka z pracy ma tak samo, furka z 97' tak samo jak moja, ale kluczyk ma ten niby polifcie z tym że nie działa mu otwieranie ani zamykanie klucza
Opublikowano
Znajomy miał ten sam problem , pojechał do jakiegoś czarodzieja i ten niby stwierdził , że jest maksymalna ilość kluczyków przypisana , coś poczarował komputerem i kluczyk za pierwszą próbą się zaprogramował. Więc może to prawda.