Skocz do zawartości

320D - Czasem odpala czasem nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
filtr bosch jest ok wymienialem pod koniec wrzesnia wszystkie filtry i olej. ropa nie cieknie, mozliwe ze to ten przeplywomierze bo blendy wyskakuja badz ten zaworek pompie
Opublikowano
  • Autor
przepływomierz nie ma nic do odpalania jeżeli jest jego błąd to prawdopodobnie jest przerwany odwód czyli uszkodzona elektronika w nim lub Kabel jest uszkodzony który dochodzi do niego. Jak masz walnięty przepływomierz to będzie straszny muł i nie będzie gardził ropą :D Ja stawiam na zaworek w pompie http://allegro.pl/zawor-zwrotny-odpowietrzajacy-pompy-vp44-bosch-i1979824014.html
Opublikowano
dokladnie czasami ma akcje muła wiec przeplywomierz do wymiany ciekawe jaki koszt. jak narazie 2 razy w przeciagu miesiaca nie moglem odpalic wiec zobaczymy jak zdaza sie jeszcze takie sytuacje sprawdzimy ten zaworek. A mozna jakos sprawdzic czy to wlasnie od ten zawor chodzi? duzo kosztuje wymiana?
Opublikowano
  • Autor
nie wiem kolego jak go sprawdzić ale wiem jak go wymienić :D Musisz ściągnąć kolektor i dostaniesz sie do pompy będziesz widział dwa przewody paliwowe ktre odchodzą od filtra paliwa, przy powrotnym jest ten zawór wystarczy wykręcić i wymienic pozdr
Opublikowano
dobra bedziemy dzialac po nowym roku bo teraz nadszedl taki czas ze mam malo czasu, narazie odpala a jak nie chce to luzuje wtrysk i pali z dotyku. dzieki pozdrawiam i zycze wesolych swiat
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
witam ponownie, pisałem wcześniej ze jak nie odpalił to luzowałem wtrysk i po chwili odpala, teraz od jakichś 2 tyg nie mam problemu z odpalaniem, dodam ze nic nie robiłem kolega podpowiedział żeby odkręcać i zakręcać korek paliwa przed odpaleniem i pali na dotyk. Wynika z tego ze wszystko było od korka wlewu paliwa, chciałbym się dopytać czy jest taka możliwość?