Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Temat zamiescilem w dziale audio ale nie moge sie doczekac odpowiedzi,wiec pytam tu.

Spotkal sie kto z konfiguracja glosnikow jak ja mam,na moje oko ktos dolozyl ten drugi mniejszy golosnik w drzwiach przednich.Dodam ze mam wrazenie ze te male glosniki nie graja. I ciekawi mnie ten glosnik pod nogami pasazera

Mam jeszcze jedno pytanie ,chce doposazyc auto w hifi alpine i czy bedzie opcja podpiac te dodatkowe glosniki.Pytam bo nie mam pojecia o podlaczeniach audio.

http://img33.imageshack.us/img33/738/dsc01918hv.jpg

POzdrawiam.

Opublikowano
Na moje oko jest to "druciarskia próba przerobienia systemu Business (zgadłem? takie radio posiadasz?)" stwierdzam, to po braku głośników w słupkach i nietypowym całkiem psującym scene muzyczną w aucie rozmieszczeniu "dokładanych" głośników.. Moja rada to kupić nowe boczki i plastiki drzwi (aby pozbyc sie niepotrzebnych dziur w nietypowych miejscach) a nastepnie zastanowic się nad retrofitem ALPINE.. ale to oczywście kosztuje.. sporo.
Opublikowano

Mam navi business.Walory wizualne mi nie przeszkadzaja.A pytalem bo cos takiego wystepuje w wersjach poliftowych i jestem ciekaw co to jest.

Samochod kupilem w salonie BMW i mial tylko jednego wlasciciela.Poza tymnie posadzal bym niemca o "kaszanke tuning",ale niczego nie mozna wykluczyc.

Opublikowano

Jak dla mnie samoróbka jak kolega wyżej napisał.

Polecam HiFi Alpine albo X-ion dedykowany. Ceny porównywalne.

Szkoda, że ktoś tak skarcił boczki w drzwiach.

Crejzus :)
Opublikowano

Znalazlem cos takiego co nazywa sie "Zestaw hifi" w wersjach po liftowych i jest do opcja doposazenia.Wiem tylko ze posiada wtedy auto 8 glosnikow i to by sie zgadzalo.

Moje auto jest z lipca 2008 i byc moze juz wtedy mozna bylo doposazyc auto w cos takiego.

Opublikowano
jest kilka rodzajów np; hifi, Pro LOGIC... niestety żadne z nich nie pasuje do Twoich umiejscowień głośników.. (tam gdzie powinny być głośniki ich nie ma, a tam gdzie PRO LOGIC/HIFI nie ma głosników Ty masz) więc wskazuje to na 100% domową instalacje car-audio. Właściciel/ dealer nic nie wspominał co to za kwiatki?
Opublikowano

No to ktoś ładnie spaskudził te drzwi... I ten głośnik w "nogach"... Na Twoim miejscu wymieniłbym boczki i wtedy można by się zastanowić nad zestawem Alpine.

W sumie tak teraz patrze to wcale tak daleko ode mnie nie mieszkasz. Ja w sumie jestem zwolennikiem dalej idących modyfikacji ale zawsze mogę coś doradzić.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Na moje oko jest to "druciarskia próba przerobienia systemu Business (zgadłem? takie radio posiadasz?)" stwierdzam, to po braku głośników w słupkach
a co tu radio ma do tego ? :think: ja mam Navi pro i tez nie mialem w slupkach - poprostu jest Radio/Navi i jest system naglosnienia . To chyba 2 rozne opcje w katalogu (bynajmniej przed LCI).

Na moje zdecydowanie drut i to ...cholernie sredni . Twitery montuje sie w slupkach a nie w nogach . Dwa glosniki w drzwiach tez wygladaja srednio , nie wiem jak to gra ale wg mnie nie zagra to dobrze - choc moze sie myle specem w dziedzinie nie jestem, tylko sluch mam dobry :wink:

Opublikowano

A co powiecie o tej BMw co podalem w linku?

Aco do tego zestawu hifi to na szwckiej stronie BMW jest napisane ze posiada 8 glosnikow i nie koniecznie ma glosniki w slupkach

• 1 miesiąc temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Większość posądzała dodatkowy głośnik w drzwiach o efekt dłubania "druciarza", a ty taką piękną kontrę dałeś (dowód w postaci linków). BRAVO! :clap:

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
jest na to wytłumaczenie; samochody z linków zostały poddane drut-tunningowi w tej samej firmie drut-tunes.. jestem prawie pewien, że BMW ORI nie montuje tego typu nagłośnienia. Takie jest moje zdanie. Btw niezłe ceny tych poliftów.. żałuję, że troche nie poczekałem z zakupem; wolałbym przecież polifta..
Opublikowano
jest na to wytłumaczenie; samochody z linków zostały poddane drut-tunningowi tej samej firmy drut-tunes.. jestem prawie pewien, że BMW ORI nie montuje tego typu nagłośnienia. Takie jest moje zdanie. Btw niezłe ceny tych poliftów.. żałuję, że troche nie poczekałem z zakupem; wolałbym przecież polifta..

Takich linkow moglbym wstawiac bez liku,ale poprzestalem na trzech..

Moim zdaniem prawdopodobienstwo,ze wszystkie te auta zostaly poddane drut-tuningowej robocie jest takie jak to,ze ja jestem poprzednim wlascicielem Twojego auta drogi kolego...tym bardziej,ze wszystkie sa rozrzucone po kraju.

Na tym koncze watek,poniewaz ,ilu Polakow,tyle zdan...a wlasciwie ekspertyz :lol:

Opublikowano
jest na to wytłumaczenie; samochody z linków zostały poddane drut-tunningowi tej samej firmy drut-tunes.. jestem prawie pewien, że BMW ORI nie montuje tego typu nagłośnienia. Takie jest moje zdanie. Btw niezłe ceny tych poliftów.. żałuję, że troche nie poczekałem z zakupem; wolałbym przecież polifta..

Takich linkow moglbym wstawiac bez liku,ale poprzestalem na trzech..

Moim zdaniem prawdopodobienstwo,ze wszystkie te auta zostaly poddane drut-tuningowej robocie jest takie jak to,ze ja jestem poprzednim wlascicielem Twojego auta drogi kolego...tym bardziej,ze wszystkie sa rozrzucone po kraju.

Na tym koncze watek,poniewaz ,ilu Polakow,tyle zdan...a wlasciwie ekspertyz :lol:

Czy miałeś/masz w swoim samochodzie instalację telefonu po stronie pasażera, taką jak widać na jednym z tych ogłoszeń?

Pozdrawiam

Mariusz

Opublikowano

Przeczytaj opis aukcji do której link sam wstawiłeś, przynajmniej w jednej jest wprost napisane co i jak.

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=wafan3tgcy1v

Wersja Polska wg. google translate :wink:

http://translate.google.com/translate?sl=auto&tl=pl&js=n&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=2&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.autoscout24.de%2FDetails.aspx%3Fid%3Dwafan3tgcy1v&act=url

Pozdrawiam