Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po puszczeniu gazu obroty spadaja dopiero po kilku sekundach,niewiem czy cos sie tam zacina czy moze jaki zaworek? niemam pojecja ale jest to uciazliwe bo puszczam gaz a silnik wyje i po kilku sekundach obroty zaczynaja dopiero spadac. jaka moze byc tego przyczyna?
Opublikowano
lewe powietrze,ale często się tak dzieje kiedy silnik już nie ma za dobrem kompresji i podciśnienia
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
to zes mnie pocieszył:/ ale mysle ze silnik niejest zły bo jest zwawy pomimo tego ze chyba jest uszkodzony czujnik polozenia wałka
Opublikowano
bylem teraz w Boschu na kompie i wyszlo 7 bledow na 6wtryskaqch po jednym i sonda.zobaczymy co bedzie dalej jak wymienia ta sonde.
Opublikowano
DjAquaz ma rację, walczyłem z tym w Cougarze 2,5 v6. Okazało się, że silnik już nie miał kompresji na garach, a poza tym przepływomierz i sondy były do wyrzucenia.
Opublikowano
u mnie wogóle kostki niebyło od sondy bo wlasnie znowu byłem w tym boschu.kurde to zalozylem nowe sprzeglo ,teraz nowa sonda i jak mi sie okaze ze silnik do wyrzucenia to wogóle bedzie super:/ to musze sprawdzic kompresje i bede wiedział na czym stoje.
Opublikowano

Wiesz, tutaj przynajmniej nie ma tragedii częściami, za dwie sondy i przepływomierz w cougarze tutaj masz silnik z wymianą;)

A wracając do tematu, to my tego nie widzimy, więc przyczyną może być też kulawe powietrze, chociaż ja bym obstawiał motor.

Opublikowano
Sprawdź linkę gazu przy przepustnicy. Jest tam plastikowe pokrętło w które wchodzi pancerz z linka, który lubi czasem wyskoczyć z owego pokrętła. Czyszczeni silniczka krokowego też na pewno nie zaszkodzi.
Opublikowano
sprawdze ale linka raczej jest ok bo pedał odbija a jutro sprawdze tą kompresje jak bedą mi sonde wymianiac.Zobaczymy co wyjdzie?
Opublikowano
Ja mam bardzo podobny przypadek tzn. gdy np. dojeżdżam do świateł hamuje i obroty stoja na 1000 i powoli opadaja czasem jest że normalnie opadna czasem dopiero jak przygazuje do 1500 różnie z tym bywa i śmierdzi mi strasznie spalinami z wydechu ozywiście nie mam kata ale wąchałem u innego kolegi z BMw też nie ma kata i nie śmierdzi aż tak co by to mogło byc? Czyżby czxujnik temp. silnika? Bo on odpowiada za około 30% pracy silnika
Opublikowano
elektryk mi powiedział ze to wina powietrza lewego i krokowego i ze to ogarnie wiec jestem pełny optymizmu i juz we wtorek powinienem wszystko wiedziec.Zobaczymy co wyjdzie:) elektryke ogarnol mi wzorowo
Opublikowano
i dalej to samo.puszczam gaz a obroty spadają dopiero po kilku sekundach.inspekcja nie wykazala błedów a mechanik wyczyscil krokowy.czy to moze byc zawór wolnych obrotow?
Opublikowano
przyspieszenie jest normalne a spalanie to nigdy tego niesprawdzam,silnik ładnie pracuje obroty nie falują.mechanik mowił ze sprawdzał cisnienie w pompie paliwa,przeczyscił krokowy i sprawdzał czujnik polozenia walka rozrzadu a komputer niewykazal zadnych błedow.ja jestem bezradny