Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie kozystalem z szukajki ale przy 52 stronie z 90 wysiadlem i postnowilem zalozyc temat. Wsiadam rano do auta przekrecam na zaplon pompa paliwa pompuje a auto tak jakby chcialo a nie moglo odpalic prawie odpala ale jednak nie i tak do rozladowania aku. Stwierdzilem ze swiece juz gowno warte teraz niech mechanior jakis mi napisze (najlepiej ze zdjeciami) jak wymienic te france na nowe bo kupilem ale nie chce rozkrecac puki nie wiem co trzeba dokladnie rozkrecic
"Rzeczy niemożliwe Od Ręki, Cuda do trzech Dni"
Opublikowano (edytowane)
Powiem tak,jeżeli masz jakieś pojęcie o mechanice i czujesz się na siłach to wielkiej filozofii nie ma :wink: .No faktycznie na forum nie ma tematu odnośnie 318tds wymiana świec+fotki.Ale jest taki temat 2,5tds- viewtopic.php?f=15&t=94844#p665680 +fotki.Także robisz wszystko tak samo tyle,że masz mniej świec żarowych do wymiany.Pozdrawiam :wink: Edytowane przez ŁYSY.BMW.E36
Opublikowano
dzieki kolego ale dobrze zdiagnozowalem swoj broblem no bo pompa dobra nic nie cieknie zero powietrza takze tylko swiece zostaja
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ymienilem bez problemu na szczescie w bmw jest alu glowica i nie ma szans zeby ukrecic swiece trzeba mic talent. wystarczy zrobic operacje na cieplym silniku
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No nie wiem czy wiesz ale alu głowice to są w autach od dobry 30 lat. Nawet syrenki, te nowsze 3 cylindrowe miały alu głowice. No ale niewazne, ważne ze zrobione.

PZDR>

Opublikowano
no wiem ale zobacz sobie do merców, albo fordów to naprawde mozna zlapac sie za glowe jaka stara technologia czasami jest
Opublikowano
Dobra panowie świece wymieniłem nówki. Autko postało całą noc i nie odpala znowu musialem ciagnąć je. Teraz tak szukalem po formu i podobno trzeba zamotowac zaworek zwrotny tylko gdzie ? na przewodzie który łączy filtr z pompą? tak bedzie najlepiej ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To tak.... teraz się zacznie a skończy się jak zawsze.

Na początek wszystkie oringi w układzie paliwowym na przewodach, przy filtrze paliwa, w jego podstawie na nowe tak by nie było opcji by powietrze sie pojawiało w układzie paliwowym. Sprawdź pompę paliwa w baku. Zawór może coś pomoże ( Ci bardziej zdesperowani montująna dolocie i powrocie). Ten na dolocie im bliżej pompy tym lepiej tak samo jak na wylocie. Ale jak to nie pomoże to raczej bez regeneracji pompy wtryskowej nici. Może coś też byćz wtryskie sterującym. Tyle mi przychodz do głowy. A

A świece grzejją??? Prąd do nich dochodzi???

Czeka Cię ciężka droga i .....

PZDR>

Opublikowano
pewnie ze 4 sek i zar na calych jest, to ze pompa do regeneracji moze byc to sie z tym licze ja za to autko dalem tylko 2,5 kola takze chce w nie włożyć jakies 1500 zł ale z rozsadkiem tazke spokojnie a auto w naprawde ladnym stanie i zadbane tylko to z tym odpalaniem mnie gryzie. właśnie zamontowalem zawór zwrotny takze zobacze jutro rano spokojnie i powoli sie naprawi :)
Opublikowano
a pompka sprawna 100%
Opublikowano
panowie musze pompe uszczelnic gdzie znajde taniego pompiarza woj. śląskie najlepiej kolo sosnowca lub dąbrowy. Nie odpala na zimnym mi nawet jak dlugo pokrece. Chyba ze to cudo z allegro zalatwi sprawe jak myslicie?
Opublikowano

szukaj firmy " SZATAN ...." coś tam " w każdym bądź razie, słowo "szatan" jest kluczowe , ta firma jest z Sosnowca i są podobno od pomp ,i podobno robią to spoko ,wyczytałem niedawno na forum ,ale nie pamiętam gdzie :D

IRD

chyba to ,ale zadzwoń i zapytaj :8) http://www.nowybiznes.eu/firmy/auto-naprawa-diesel-h-szatan,ZG84.html

o te test ten link ,kolega KRIS85 zapodał :D a tu link do tematu " post drugi " :D viewtopic.php?f=68&t=172871&p=1244973&hilit=szatan#p1244973

ChipTuning By Bagor. I moc jest zemną :-) świetna robota :-)

Moja BMW - http://bmw-diesel.pl/forum/viewtopic.php?f=7&t=6866

Diagnostyka BMW - INPA ADS # VAG VW AUDI SEAT

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Opublikowano

@IRD:

..Zalej więcej paliwa niż 20L w baku ...a najlepiej zalej powyżej 30L lub na maxa. Powinien palić bez problemu.

Uszkodzona pompa paliwa w baku jeśli jest mniej niż 20L robi taką akcje, że nie można odpalić np. po całej nocy.

Było o tym na forum ...na allegro są tanie nowe nieoryginalne pompy do kupienia za małe pieniądze.