Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mnie też dlatego tankuje paliwo przywożone w ten sposób. Jeżdzę 320d i leje rosyjski odpowiednik polskiego vpowera za 3.70, ojciec jeździ Mercedesem, starą e klasą i też tankuje benzyne z Rosji. Znajomy przywozi benzyne po 3.50-4.0zl. Zależnie od cen na tamtejszych stacjach.

http://www.lastfm.pl/user/lolcatiero - aktualnie słucham:

http://lastlabs.pl/musicbar.php?username=lolcatiero&color=red&unicode=no

Pozdrawiam, Michał.

Znany również jako delano @E46Forum.PL

Opublikowano

witajcie koledzy

wlasnie wrocilem z Rosji, i też mnie strzelio, jak zobaczyłem, ze u nich cena = ok 3pln (28Rub).

Smieją się z nas, że im UE nie nakaże ustawiać cen i akcyz, Kosztuje tyle co surowiec plus podatki drogowe.

Swoja drogą, gdzie tu logika, jak słysze że surowiec potaniał do ok 70 $/baryłke, a cena wyższa niż jak ropa stała 150$/baryłke w 2007.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Ludzie logiki w naszym kraju niema w ogóle, mam kolege w Norwegii i cena benzyny tam jest ok. 6,8zl za litr, nie mówiąc o ich zarobkach i dla nich to drobne, a po nowym roku ma niby dojśc do 8 zl/l, a wszystko przez narzucanie ogromnej akcyzy przez nasz kraj. Nawet nie chce mi się myślec, co bedzie jak ceny paliw będą tak wygurowane. Podstawą, każdej gospodarki jest transport, czyli wtedy wszystko podrożeje, a jak gospodarka u nas padnie, już nikt nie będzie się cieszył ze wzrostu gospodarczego.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W środę tankowałem benzynę 95 za przejściem w Grzechotkach, była po 28,60 za litr (czyli na nasze jakieś 2,87zł). ON jest w podobnej cenie. Jako ciekawostkę dodam, choć podnosi to ciśnienie, że w ciągu ostatnich 3 lat paliwo w Rosji podrożało ok. 10 kopiejek za litr... a teraz dodatkowo zamrozili ceny paliwa ze względu na niedawne wybory.
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Ja też czasami tankuje ruską benze i jestem zadowolony - warunek pewne źródło czyli sprawdzony dostawca, który tankuje paliwo np. na luk-oilu a nie jakieś najtańsze badziewie w przeciwnym razie można się przejechać