Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
nie wiem co jest grane smierdzi mi benzyna w srodku jak diabli,szczegolnie podczas jazdy gdy wlacze nadmuch,pol roku temu wymienialem pompe paliwa ale spod tylnej kanapy nic nie czuc tylko wlasnie z nawiewu,myslalem ze moze przewod pod maska ten gumowy odcinek wezyka przed sama listwa wtryskowa jest uszkodzony ale wszystko ok,nie moge nic wykryc skad to moze byc,pomozcie!!! :?
bede mogl wyprzedzac
Opublikowano

Posprawdzaj przy bardzo dobrym oświetleniu wszystkie przewody paliwowe w komorze silnika na zapalonym silniku ale uważaj z żeby sie nie zapalić :worried:

Benzyna tak szybko paruje że możesz wycieku nie zauważyć kiedy silnik jest zgaszony i paliwo nie płynie w przewodach.

Poruszaj przewodami a napewno znajdziesz wyciek ale naprawdę UWAŻAJ :!:

Opublikowano
dzieki Wam za rady juz mam...okazalo sie to przewod gumowy ten krotki odcinek od filtra paliwa rozerwal sie tzn jego wierzchnia warstwa,teraz bedzie -problem to wymienic dostep do tego jest tragiczny
bede mogl wyprzedzac
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano
dzieki Wam za rady juz mam...okazalo sie to przewod gumowy ten krotki odcinek od filtra paliwa rozerwal sie tzn jego wierzchnia warstwa,teraz bedzie -problem to wymienic dostep do tego jest tragiczny

sorki za odkopanie tematu, ale chciałbym się dowiedzieć czy dało by radę wymienić go samemu (nie jestem dobry w te klocki :duh: ) tzn. jak się tam dostać, co gdzie odkręcić? Jakies praktyczne wskazówki? Z góry dzięki :modlitwa: