Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem demontowaną lampę przez lakiernika. Dziś z ciekawości zajrzałem z tyłu na mocowanie i zobaczyłem luźną część. Nie wiem co to jest, na zielonym plastiku z lica jest symbol dystrybutora paliwowego. To coś jest przewleczone przez metalowy wieszak, ale on musi być gdzieś oryginalnie przytwierdzony. Czy może do śruby mocowania reflektora? Podejrzewam że wątpliwości rozwieje ktoś z właścicieli touringa. Czekam na pomoc i wyjaśnienia. :D

http://img21.imageshack.us/img21/4218/lampam.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest awaryjne otwieranie klapki wlewu paliwa. Jest opisane w instrukcji.

Pamiętam, że w sedanie poprzednim miałem luźne i poprawiałem. Ino nie pamiętam jak. Mogę zerknąć jutro, chyba, że ktoś mnie uprzedzi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Trochę o Tobie zapomniałem :mrgreen:

Ten zielony plastik jest prawidłowo umocowany, przewleczony przez ten metalowy uchwyt. Ma być połączony z drugim tak samo zielonym elementem, który na drugim końcu umocowany jest do bolca otwierania wlewu. Wg mnie obie części (guzik i drucik) rozłączyły się i drucik sobie dynda gdzieś. Namierz dziada, połącz z tym, co na fotce i gitara.

http://www.askthemechanic.co.uk/images/Fuel%20Flap%20Release.jpg

Opublikowano
Dzięki za penetrację tematu. Już wczoraj dowiedziałem się, że ten czarny uchwyt ma być przykręcony do śruby mocującej tylną lampę. Także jest git, ale nie sprawdzałem czy działa, czyli to się pociąga za ten zielony grzybek, czy naciska? Pytam, bo mam wybitny talent do niszczenia przedmiotów martwych :mrgreen:
Opublikowano
też z miłą chęcią dowiedziałbym sie jak to działa bo próbowałem pociagnąć ale nie wiem ile trzeba użyć siły by nie urwać tego ustrojstwa :twisted:
Opublikowano
Fajnie by było, bo jak jadę to mi to dzwoni.

Dzwoni? to może trzeba odebrać telefon....:)