Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

podczas jazdy usłyszałem nagle dziwne buczenie dochodzące z tyłu auta, myślałem że to może być tylny most, ewentualnie coś z hamulcami, ale się zdziwiłem gdy na zgaszonym silniku i przekręconym kluczyku buczy dalej :|

wiem że to jest gdzieś w bagazniku, ewentualnie w okolicach, nieprzyglądałem się bo już jest ciemno, jutro dokładnie to obejrze,

co może powodować takie buczenie ? są tam jakieś użądzenia ? czy możliwe że to butla od gazu buczy ?

mój samochód to 525i e28 z 81roku

Opublikowano
pompa paliwa na 99%
to by wyjaśniało dla czego nie jeździ na benzynie, najwyżej ją odłącze (żeby nie buczała), a po świętach czeka mnie wizyta u mechanika :(

// edit

a gdzie ją można najłatwiej odłączyć? którędy idą przewody do tej pompy ?

mechanik i tak nie zrobi mi tego przed nowym rokie, a skoro autko nie ma problemów z odpalaniem na gadzie to można zrezygnować z benzyny

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zerknij w bagażniku, czy w podłodze nie masz klapki odkręcanej. Jeżeli tak, to za pewne jest to dojście do pompy.
Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Hej. U mnie też "buczy" ale na paliwie chodzi ok. Czy więc to jest wadliwa pompa?

Buczy, bzyczy, zwał, jak zwał, chodzi o to, że jak się zachowuje za głośno, to nie świadczy dobrze o jej stanie.

Kai
Opublikowano

Witam.

Na zgaszonym silniku a, przekręconym kluczyku (w pozycji na zapłon) pompa paliwa nie ma prawa pracować- chyba że ktoś coś pokombinował.

Pompa uruchamia się na moment po przekręceniu kluczyka na zapłon po to żeby "dobić ciśnienie", jeżeli nie nastąpi rozruch to się wyłącza.

Poza tym bardzo głośno pracująca pompa raczej nie popracuje za długo, bo po drodze jest bezpiecznik 16A- to on z reguły daje znać o kłopotach z pompą.Nominalnie w pełni sprawna pompa pobiera około 6-8 A.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na zgaszonym silniku a, przekręconym kluczyku (w pozycji na zapłon) pompa paliwa nie ma prawa pracować- chyba że ktoś coś pokombinował.

Zależy od modelu, silnika...

W M20 pracowała mi non-stop, w M50 znajomego również (nie przerabiane).

Kai