Skocz do zawartości

320d Niedogrzany silnik na trasie 320d 136KM.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a kabelki podłączyłeś z powrotem jak sprawdzali kompem :D ?

Niech Ci sprawdzą szczegółowo samo webasto. Błedy muszą być. I najpierw sprawdź kompem a potem będziesz szukał co kupić, co wymienić :)

Dokladnie kolega ma racje moze sprawdzales niepodpiete webasto...w INPIE powinno wszystko wyjsc.

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
Ja tez ogarnę w następnym tygodniu te Webasto, po wymianie termostatów ( mam nadziej ze będzie wszystko już hulać dobrze) :) z tym że jak będzie sprawne to spróbuje je przemodelować by dogrzewało wnętrze auta :)
Opublikowano

Witam.

Co do nagrzewania silnika to tez mialem z tym problem. Jak przyszly chlodniejsze dni to poprostu nie szlo go zagrzac no chyba ze cisnalbym ciagle do 3tys obrotow i ponad. Jak zagrzalem go do pionu to jadac pozniej np 120km/h to temperatura spadala... Oczywiscie mechanik zdiagnozowal termostat glowny. Ale oczywiscie wymienilem to na darmo bo uszkodzony byl termostat EGR. Jesli macie problem z niedogrzewaniem silnika i nie jestescie pewnie ktory termostat i chcecie wymienic dwa to najpierw wymiencie termostat EGR. Z tego co czytalem na forach to on pada czesciej niz termostat glowny.

Pozdrawiam.

Opublikowano
witam Panowie a co powiecie na to ? termostat glowny wymieniony termostat egr sprawdzalem jedynie po chlodnym wezyku dolnym na cieplym silniku czyli raczej on nie puszcza , wskazowka temp w pionie a na tescie nr 19 (7.0) 70stopni 75 ?
Opublikowano
Jesli macie problem z niedogrzewaniem silnika i nie jestescie pewnie ktory termostat i chcecie wymienic dwa to najpierw wymiencie termostat EGR. Z tego co czytalem na forach to on pada czesciej niz termostat glowny.

Pozdrawiam.

Tak jak pisalem wczesniej: jak nie osiaga pionu to termostat glowny, jak temperatura rosnie i spada to EGR :cool2:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano
no co ty ... rozpisujesz się o problemie ... w dodatku swoim ! i temat płynie, uważaj, moderator zamknie temat... co wy sobie myślicie, że forum jest dla forumowiczów ... forum jest dla moderatorów ... ( allaha w glebe bo zamknie temat ... )

What ?? :roll:

chiptuning, diagnostyka

506 072 789

Opublikowano

moby85 dzięki :cool2: , miałeś racje to wina termostatu EGR. Dobrze, że Cie posłuchałem i nie dałem się naciągnąć na wymianę głównego. Tak wiec jak osiąga wam pion po agresywnej jeździe w mieście i nagle widzicie że na trasie spada lub jak stoicie w korku to na pewno wina termostatu EGR.

Teraz postaram się ogarnąć Webasto by było jeszcze lepiej :)

Opublikowano
moby85 dzięki :cool2: , miałeś racje to wina termostatu EGR. Dobrze, że Cie posłuchałem i nie dałem się naciągnąć na wymianę głównego. Tak wiec jak osiąga wam pion po agresywnej jeździe w mieście i nagle widzicie że na trasie spada lub jak stoicie w korku to na pewno wina termostatu EGR.

u mnie właśnie tak się dzieje... tyle że ja nie mam temostatu EGR :D