Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio kupiłem sobie trochę bajerów, m.in wskaźnik ciśnienia doładowania i zawór manualnej regulacji (MBC). Ile powinna dmuchać turbosprężarka w e46 320d cr 2002r AT oraz na ile mogę podkręcić te ciśnienie?

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam.

Opublikowano
max łącznie z atmosferycznym 2,3 bara, w overboost 2,4. podkręcić to mnie się wydaje sobie nie podkręcisz, bo nawet jak to zrobisz, to komp jak odczyta wyższą wartość niż ma przypisane w programie to i tak je będzie zbijał.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
No tak też myślałem ale spróbuje może chociaż trochę się da coś podnieść a w planach na niedaleką przyszłość mam chip tuning więc wtedy się przyda :)
Opublikowano
Jestem zwolennikiem diesla :) głupi chip tuning i żaden benzyniak nie ma szans no chyba że coś na prawdę większego ale ile pali... a w dieslu jeszcze na cr mam równowagę tego co chcę, mogę jeździć oszczędnie a jak chcę pocisnąć to jest czym a do tego jeszcze efekt turbosprężarki, mi się to podoba. DIESEL POWER :) do tego jeszcze mody mechaniczne to już jest poezja, nie mówię tu tylko o MBC bo to dopiero początek.
Opublikowano
do tego jeszcze mody mechaniczne to już jest poezja

Nawet nie zdajesz sobie sprawy co chiptuning moze narobic z silnikiem :roll: Co chialbys w dieslu mechanicznie modyfikowac?? majac na uwadze tolerancje przeciazen tych motorów.

Opublikowano
No jak u mnie to kariera się skończy na samym chip tuningu bo na więcej nie pozwala mi moja kieszeń zważywszy na automatyczną skrzynię jaka jest w tym samochodzie, jednak 390Nm powinno dać już odpowiednią frajdę jak na automat. A co do modów to można praktycznie wszystko jak w benzynie, począwszy od końcówek wtrysków, większa turbosprężarka, wydajniejsza pompa, kute tłoki, korbowód, wałki a nawet i nitro itd i kończąc na dobrze zestrojonej mapie ecu. Tak na prawdę można wszystko :)