Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ma ktoś wiedzę lub doświadczenie.

Muszę zmienić opony - mam ugadane świetne zimowe Micheliny - jest jedno ale. 175/65. Fabryka przewiduje 175/70 lub 195/60 lub na 65.

Jak myślicie można na takich jeździć? w zasadzie to od tych pierwszych wg fabryki będą trochę niższe niecałe 9 mm. więc czy jest jakaś przeszkoda by takie założyć? może ktoś na takich jeździł?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W niczym, po za zakłamywanie liczniki. Ale 175 to trochę woskie koła. Jeździ ie jak łodzi. 185 są już lepsze, a 195 rewelacja. Prowadzenie jest już takie jak trzeba. 175 mi osobiście nie nie odpowiadały.
Opublikowano
dzięki. mam 195 ale już zjechane. te 175 mam okazyjnie po 60 dych plus 15 felga. a gumy rewelacja. tylko jak się będą prowadzić... a konfort mówisz średni?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
14. A czemu? Pewnie to trochę gorzej. powiem szczerze że e30 ujeżdża moja żona - rocznie to auto robi jakieś 5 koła. w dalsze trasy już się nienadaje, trzymam je z sentymentu, a wymaga już sporego wkładu. W tym roku już sporo w nią włożyłem i szkoda mi ją teraz sprzedać.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Komfort na tych kołach bedzie dobry. Da się jeździć, tylko mi osobiście nie pasują. Z tego względu że jest to wysoka opona, stosunkowo wąska i na zakrędach bardzo sie wykłada. Ale to moje wrażenia z jazdy na takich kołach w E30. Spokojnie możesz jeździć, nic złego nie bedzie sie działo.

PZDR>

Opublikowano
ok. dzięki za pomoc. autem już szybko się nie jeździ, wieć będzie dobrze. właśnie się dowiedziałem, że jeszcze włożę w moją e30-tkę. Wybrałem się nią trochę dalej od mojego rejonu i mandacik przyszedł :D