Skocz do zawartości

318i M40 opony zimowe 175/65

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Czy ma ktoś wiedzę lub doświadczenie.

Muszę zmienić opony - mam ugadane świetne zimowe Micheliny - jest jedno ale. 175/65. Fabryka przewiduje 175/70 lub 195/60 lub na 65.

Jak myślicie można na takich jeździć? w zasadzie to od tych pierwszych wg fabryki będą trochę niższe niecałe 9 mm. więc czy jest jakaś przeszkoda by takie założyć? może ktoś na takich jeździł?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
W niczym, po za zakłamywanie liczniki. Ale 175 to trochę woskie koła. Jeździ ie jak łodzi. 185 są już lepsze, a 195 rewelacja. Prowadzenie jest już takie jak trzeba. 175 mi osobiście nie nie odpowiadały.
Opublikowano
  • Autor
dzięki. mam 195 ale już zjechane. te 175 mam okazyjnie po 60 dych plus 15 felga. a gumy rewelacja. tylko jak się będą prowadzić... a konfort mówisz średni?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
A to bedą 15 czy 14??
Opublikowano
  • Autor
14. A czemu? Pewnie to trochę gorzej. powiem szczerze że e30 ujeżdża moja żona - rocznie to auto robi jakieś 5 koła. w dalsze trasy już się nienadaje, trzymam je z sentymentu, a wymaga już sporego wkładu. W tym roku już sporo w nią włożyłem i szkoda mi ją teraz sprzedać.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Komfort na tych kołach bedzie dobry. Da się jeździć, tylko mi osobiście nie pasują. Z tego względu że jest to wysoka opona, stosunkowo wąska i na zakrędach bardzo sie wykłada. Ale to moje wrażenia z jazdy na takich kołach w E30. Spokojnie możesz jeździć, nic złego nie bedzie sie działo.

PZDR>

Opublikowano
  • Autor
ok. dzięki za pomoc. autem już szybko się nie jeździ, wieć będzie dobrze. właśnie się dowiedziałem, że jeszcze włożę w moją e30-tkę. Wybrałem się nią trochę dalej od mojego rejonu i mandacik przyszedł :D