Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, planuję zakup nowych lamp ksenonowych bądź przeróbkę na ksenonowe aktualnych, zastanawiam się czy kupić gotowe np. ten komplet http://www.tuning1.com/info,5527 czy jechać do przerobienia, co byście doradzili ponieważ nigdy wcześniej nie zmieniałem lamp i nie wiem czy lepsze gotowce czy przeróbka (oczywiście sam tego robić nie będę) lampy chciałbym wraz z ringami...

byłem również u wymiany żarówek ponieważ mi się przepaliły ale chyba powstał błąd, ponieważ przy prawej lampie wyświetla się, że żarówka jest przepalona podczas gdy oczywiście świeci, przy lewej tego błędu nie ma...

Opublikowano
może przepaliła się postojowa a nie normalna. Co do lamp to kup ori lampy ksenonowe bo żaden zamiennik czy inny china-HID z allegro nie może się równać.
szukam
Opublikowano
a co myślisz o tym komplecie lamp, który podałem wyżej ? sęk w tym, że wszystkie żarówki są sprawne a co do ksenonów to żadnych chińskich podróbek, znajomy miał się zająć przerobieniem ale z tego co wiem to i tak trzeba mieć jakieś spryskiwacze czy coś...
Opublikowano

Kolego nie chcesz dołożyć z parę stówek i kupić ori ?

A spryskiwacze musisz mieć.

Miałem kiedyś HIDY made in china i nigdy więcej a co do tych lamp to może lampy wytrwają ale co do ringów to padną pewnie po roku a znając życie nie są wymienne

Ale jest przysłowie- oszczędny płaci dwa razy

kup ori z alledrogo

Opublikowano
to mógłbym poprosić o linki do jakiegoś dobrego kompletu tych lamp ori wraz z ringami ? pieniądze nie grają roli, ja jestem zielony i podawałem tylko przykłady, szajsu w swojej becie montować nie chcę, więc w grę wchodzi tylko towar z najwyższej półki :)
Opublikowano

no to o czym rozmawiamy :D wchodzisz na allegro, kupujesz ori lampy ksenony, zakładasz spryski (potrzebujesz dysze sprysków, inny zbiorniczek płynu do spryskiwacza i druga pompka, ramki pod światłami przystosowane do spryskiwaczy i wężyki co doprowadzą płyn) i najlepiej czujnik położenia na wahaczu, programujesz moduł świateł i masz ksenonki :) ja uważam że można zmieniać wszystko lampy tylne, kierunki, czy inne wynalazki na chińskie produkty ale lampy przednie i hamulce to muszą być porządne.

szykuj jakieś 2 kafle na taki zabieg upiększający.

szukam
Opublikowano
ale i tak nie rozumiem za bardzo co to są te ori ksenony ? czym się różnią od tych ? http://www.tuning1.com/info,5527 :) proszę o wyrozumiałość xd

To jest tak jakbys pytał czym sie rózni bmw od fiata :) orginalne kseony bmw róznia sie od tego trwałoscia i jakoscia juz nie mówic ze orginał zawsze sie spasuje elemtami jak nalezy :) Aha pytasz co to ''ori kseony'' inaczej orginalne :P

Opublikowano

oryginalne używane (bo nowe z ASO to pewnie kosmos) takie na jakich e46 wyjeżdzało z fabryki. Te co pokazujesz to zamiennik tuningowy, musiałbyś porównać jak świeca z oryginalnymi żeby stwierdzić tylko o jakości światła, a co do reszty czyli jak będą wyglądać za 5 lat, czy nie zmatowieje szkło, nie wypali odbłyśników, czy jest szczelna, nie będzie parować. Można tak gdybać, na pewno są osoby które jeżdzą na takich i pewnie tutaj na forum też. Jestem za upiększaniem i wymienianiem elementów na lepsze/ładniejsze ale tak jak pisałem światła i hamulce odpada dla mnie. Chciałbyś założyć chińskie nawiercane i nacinane tarcze które są tanie i świetnie wygladają ale przy hamowaniu z 200 do zera zrobi ci się masło? albo podpalą się? tak samo uważam światła, że lepiej jak są badane przez fabrykę, maja dostosowane do siebie elementy żeby nie męczyć oczu twoich lub innych kierowców, a takie które chcesz kupić nie masz pewności że ktoś w ogole to zbadał i sprawdził dokładnie.

Zrobisz jak będziesz uważał oczywiście :)

PS. jak nie założysz spryskiwaczy do obojętnie których możesz nie dostać przeglądu, możesz stracić dowód przy kontroli. Upierdliwcy się zdarzają.

szukam
Opublikowano

Bardzo ładne lampy kolego http://www.tuning1.com/info,5527 i powiem ci że z przetwornicami HID 5000 świecą idealnie.Musisz tylko trafić na dobry egzemplarz tych lamp które nie parują. Z czasem kolego te lampy nie zawsze ale potrafią się od tych żarników (żarówek) lekko tak jakby przysmażyć ,przy-topić ale nie zawsze i trzeba się dobrze przyjrzeć żeby to za uwarzyć.Ringi kolego działają bezbłędnie .Fakt faktem potwierdzam że przeglądu z tymi lampami to nie dostaniesz bez spryskiwaczy.Ale jeżeli założysz spryskiwacze to przechodzą bezapelacyjnie przegląd ( wiec są dopuszczone do ruchu ) Od oryginalnych kolego różnią się tym że te które chcesz założyć maja powłokę taką jakby plastikową a oryginał wiadomo szkło kolego ( a to wielka różnica ) Jeżeli już się decydujesz to polecam tylko z spryskiwaczami bo bez spryskiwaczy osiada na nich bród i są słabiej widoczne.Ale efekt robią ( potwierdzam ) no i również musisz się liczyć z tym kolego że bez spryskiwaczy możesz trafić na wściekłego Pana z lizakiem który się do nich przyczepi ale jest to do obejścia w dzisiejszych czasach.No i druga strona medalu jest taka że jeżeli kiedyś już jak ci się znudzi twoje autko i postanowisz je zmienić na lepszy model BMW to potencjalny kupiec będzie ci zadawał pytania a dlaczego zmienione lampy ( pewnie po dzwonie jest ) bo inne lampy.Wiec polecam zostawienie sobie starych lamp i dorzucenie je w spadku przyszłemu właścicielowi auta bo być może woli oryginalny wygląd BMW.A tobie tylko pozostaje go przekonać do tych lamp które ma na sobie.

Pozdrawiam i życzę milej zabawy z BMW :cool2:

Opublikowano
Od oryginalnych kolego różnią się tym że te które chcesz założyć maja powłokę taką jakby plastikową a oryginał wiadomo szkło kolego ( a to wielka różnica )

Pierwsze słyszę :D :D :D

Nie spotkałem się jeszcze ze szklanymi lampami do E46 :D:D Kup oryginalne bądź przełóż w nich środki z xenona bo tuningi nie będą Ci dobrze pasować poza tym nie są przystosowane do xenona (inny uchwyt żarówki) i szybko się wypalą odbłyśniki :wink:

Opublikowano
Od oryginalnych kolego różnią się tym że te które chcesz założyć maja powłokę taką jakby plastikową a oryginał wiadomo szkło kolego ( a to wielka różnica )

Pierwsze słyszę :D :D :D

Nie spotkałem się jeszcze ze szklanymi lampami do E46 :D:D Kup oryginalne bądź przełóż w nich środki z xenona bo tuningi nie będą Ci dobrze pasować poza tym nie są przystosowane do xenona (inny uchwyt żarówki) i szybko się wypalą odbłyśniki :wink:

Kolego nie chce się tu z tobą przekomarzać i spierać bo widzę że lubisz łapać za słówka ( na pewno oryginalne kolego nie są z tego samego tworzywa co te które przedstawia tu kolega ) ale kup najlepiej sobie taką lampę jak kolega tu w linku pokazał i dobrze uderz ją młotkiem a później zobacz jak się posypie no i zrób to samo z oryginałem.No i skoro kolego oryginał można polerować a tą lampę którą kolega tu przestawia w linku nie można .To jak nazwiesz powłokę oryginału kolego ? :norty: Co do żarówek kolego ( te które są sprzedawane razem z przetwornicami HID pasują na 100% bo jest to już przetestowane ) No ale po to jest to forum aby każdy się wypowiedział co wie na dany temat.

Apropo kolego jaki sens ma kupowanie oryginału i przekładania go w te lampy które kolega posiada już na aucie bo nie bardzo łapie o co ci chodzi :D :D :D :D :D :D :D :D