Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

posiadam e90 318i, automat z 2011r przebieg równo 30 000 km. Po rozgrzaniu z silnika wydobywa się "klekot", brzęczenie takie jakby metaliczne. Nie jest to bardzo głośne. Dodam, że znika to całkowicie w momencie dodania gazu tak na ok 1 000 obr. Jak silnik jest zimny nie ma czegoś takiego. Byłem w ASO i powiedzieli, że nie mają wolnego mechanika aby tylko wyszedł i posłuchał jak chodzi - konieczne umówienie się problem w tym, że cały czas potrzebuje auto.

Proszę o uwagi i jakieś sugestie. Może ten typ tak ma ?

www.scooterkingz.pl
Opublikowano

Temat czytałem - dzięki. Chyba jednak jest to inny silnik więc nie mogę porównywać.

Jeszcze jedno co zauważyłem. Odpalam silnik oczywiście skrzynia na P. Silnik się rozgrzewa, a dźwięk się nie zmienia. Otwarta maska, i delikatne wciśniecie gazu i słychać delikatnie syknięcie ( tylko słychać przy otwartej masce ) i wtedy pojawia się "klekot"...

Nie wiem czy to przydatne, ale spalanie w normie. Osiągi również.

www.scooterkingz.pl
Opublikowano

U mnie jest ten sam dżwięk (więc może tak mam być ?) ale ciekawy jestem zdania serwisu. Napisz koniecznie jak się coś dowiesz bo ja chwilowo nie mogę podjechać do ASO.

P.

Opublikowano
Byłem w ASO. Powiedzieli, że "niestety" ale one tak pracują chodzi o bezpośredni wtrysk. Czyli mamy taki a'la diesel.
www.scooterkingz.pl
Opublikowano
potwierdzam - też słychać troszkę cykania - oczywiście jest cichszy niż 318d, ale też ciut głośniejszy na luzie niż 116i. Przynajmniej takie odnoszę wrażenie.

Prawo jest sztuką dobra i słuszności ;)

Moje BMW: F32 420d '14, E87 116i '07, a ponadto: F10 520xd '16, F20 118i '15 , X1 sdrive18i '12.

poprzednie: E61 520dT '08, E90 318i '10, E91 318d '07, E87 116i '05, E39 520i '00, E36 318i '93, E34 530i '89, E30 316 '86.

Moja przygoda z BMW od 1990r.