Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Koledzy mam e91 w której aktualnie jeżdżę na sobie 190 km 380 nm i padło mi sprzeglo. Auto ma najechał 180 tys a chip był zrobiony przy 170 tys. Czyli 10tys i padło. Czy to przypadek? Napiszcie proszę ile wy najechaliscie na oni sprzęgła po szatach. Są jakieś mocniejsze zamienniki?
Opublikowano

IMO przypadek , Mysle ze to sprzeglo spokojnie znosi 400NM , poprostu wszystko zalezy jak jest moment poprowadzony i jak ktos posluguje sie sprzeglem . Wszystko zalezy od stylu jazdy .

Trzeba pamietac ze samochody sie psuja... te z programem rowniez :wink: .

p.s. miales lajtowy program bo w serii jest czesto 340-350nm , wiec ja bym wirusa nie obwinial o awarie sprzegla.

p.s2 . sprzeglo zazwyczaj wytrzymuje jakis okreslony moment (sile) a nie moc :wink:

Opublikowano

A jestes pewien przebiegu???

Sa klubowe auta porobione na 430Nm i jak na razie jezdza i nikt nie narzeka wiec u Ciebie albo przypadek, albo przebieg mija sie z tym co masz na blacie, albo styl jazdy jest odpowiedzialny za taki stan rzeczy.

Co do mocniejszego sprzegla to na razie nikt tego tu jeszcze nie przerabial ale podnosilem juz w innym temacie watek mocniejszego sprzegla i ktos proponowal tarcze sprzeglowa od silnika 2.5 Diesel. Reasumujac musialbys przyjrzec sie czy da rade ja wlorzyc do 320D i czy dwumasa tez bedzie pasowac od 2.5diesel.

Jestes pionierem wiec napisz jak CI sie uda cos mocniejszego zamontowac.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.

Opublikowano
Auto kupiłem od Niemca i potwierdzałem przebieg w aso. Także niemiec zrobił 170 tys km - oczywiście nie mam pojęcia jaki jego styl jazdy. Ja przejechalem 10tys na tym faktycznie lekkim wirusie i zaczyna się slizgac. Mój styl jazdy niejednokrotnie jest agresywny ale cały czas z myślą o sprzegle. Tu raczej obwinialbym Niemca a nie wirusa. Gdyby nie wirus, to może zrobiłbym nie 10tys km a 20 tys
Opublikowano
Zapewne bylo ponad 400Nm. Nastepnie nastapila przesiadka na E93, zgodnie z tym co ma Rufio w avatarze.

Sprzedam:

1. Agregat DSC kompletny

2. HCU do DSC nowka w atrakcyjnej cenie.

3. Junctionbox control unit - sterownik sterujacy elektronika auta.