Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

stałem się nie dawno użytkownikiem bmw e46 po liftingu 320d/150ps

proszę o doradzenie jaki kabel diagnostyczny najlepiej się sprawdzi do tego auta, chciałbym aby jak najwięcej funkcji obsługiwał, oraz abym mógł podłączyć e90 jeszcze.

Chodzi o diagnostykę wszystkich modułów a także możliwość aktywacji ukrytych funkcji typu DLR i inne.

Prosiłbym o wskazanie najlepiej konkretnych aukcji na portalu sprzedażowym.

Jakie oprogramownie polecacie najbardziej do tego modelu?

Dzięki serdeczne z góry i pozdrawiam.

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Czy na tym kablu http://allegro.pl/interfejs-bmw-obd2-adapter-e36-e46-e39-inpa-polska-i2012292460.html będzie działać Live Data w:

E36 1993r.

E46 1998r.

E39 2001r.

Mam ten kabel, zainstalowałem INPĘ i działa LIVE DATA. DIS-a też uruchomiłem ale jeszcze mam drobne problemy z jego obsługą. Na razie łączyłem się wyłącznie z moim autem - E39 98r. 2.5 TD (M51).

Jeszcze jedno pytanie - skoro łączy mi się DIS, przechodzi Quick Test, mogę odczytać błędy, to czy uda mi się z wykorzystaniem tego interfejsu zmienić obroty biegu jałowego w moim silniku M51. Jeżeli tak to proszę o pomoc gdzie szukać tej opcji??

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam również posiadam e46 chciałbym skompletowac przewód do diagnostyki

mam przewód VAg OBD2 na USB łaczyłem się nim spokojnie do aut z grupy VW, AUDI, SKODA , OPEL, FIAT

aby podłączyć go do BMW E46 potrzebuje ADAPTERA na 20 pin ? czy muszę kupić inny przewód razem z OBD2 na USB ???

np :

http://allegro.pl/interfejs-bmw-usb-1996-2006-inpa-pl-adapter-20-pin-i2205937893.html

Proszę o pomoc ?

Jeśli wystarczy tylko przejściówka / Adapter z OBD2 na BMW 20 pin proszę powiedzieć który z allegro jest odpowiedni .? bo jest ich troche różnią się podłączeniem pinu OBDII 1---- 16 BMW

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hmm ale czemu 20 pin ? zalezy jakie masz lacze, ja na przyklad nie mam wogole 20 pin a mam tylko obd2 (w pracym dolnym rogu - nad pedalem sprzegla)...

sprawdz bo wydaje mi sie ze powinienes miec obd2 zlacze nawet jak masz te zlacze 20pin bmw...

pozdrawiam...