Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dwoch miesiecy jestem posiadaczem E46 330 Ci . Przed zakupem samochodu nigdy na to nie wpadlem ale od kiedy jezdze coraz czesciej zastanawia mnie fakt kiedy dokonano liftu swiatel przednich ??

Widzialem juz samochody starsze od mojego (2002) gdzie kierunkowskazy przednie kieruja sie ku górze natomiast wszystkie M3-jki maja takie swiatla jak ja czyli kierunkowskazy w dól. Czy jest to uzaleznione od roku pradukcji co jak domniemam nie moze byc prawda czy rodzaju silnika i wyposazenia samochodu?

pozdrawiam

Seba

Opublikowano

w sedanach i touringach lift zewnętrzny był 09.2001

w coupe był 03.2003

w M3 nie było liftu wcale

Opublikowano
Dzieki bardzo za odpowiedz ale to dalej nie rozwiazuje mojego zainteresowania bo moj samochod jest z maja 2003 czyli juz po lifcie... a pozatym widzialem auta z 2004 roku z tymi samymi swiatlami... dziwne
Opublikowano

Pamiętaj, że wzrok może mylić a blacharze czynią "cuda" :mad2: Już widziałem e46 które były trochę przedliftowe i trochę poliftowe :shock:

Ba... nawet widziałem e46, która na śniegu pod supermarketem w czasie jazdy na wprost zostawiała prawie 4 ślady :duh:

Opublikowano

Mialo by to i sens ...

Jedyna róznica jest taka ze wspamniane przezemnie auta ogladalem w anglii a titaj raczej sie nie bawia w takie rzeczy no chyba ze auto stalo u Polskiego mechanika :lol: .

Kurcze niby proste pytanie a jednak tyle problemu z nim jest :duh:

Kolega jceel napisal ze M3 nie mialy liftu a co z wersja CSL? i dlaczego na Angielskim autotraderze mozna znalesc M3-ki ze kierunkowskazami ku górze?? czy to moze byc jakas spacjalna wersja na ten rynek ??

Opublikowano
Jeśli masz światła przed liftem to znaczy, że albo Twoje auto nie jest z 05.2003 albo ktoś te lampy łącznie z maską i błotnikami zmienił na przed liftowe w co nie bardzo chce mi się wierzyć bo z reguły ludzie robią odwrotnie. Być może maj 2003 to data pierwszej rejestracji a nie data produkcji.