Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie czy ktoś wyciągał chłodnice ,muszę ja sprawdzić bo mi cieknie ,potrzebuje ją wyciągnąć tylko że jestem laik ,nie chcę czegoś spieprzyć ,macie jakieś wskazówki dzięki z góry.
Opublikowano

hej kolego

jesli jestes laik, to moze to oddaj komus - robota jest prosta, ale potrafi byc upierdliwa - np. zapieczone weze itp.

generalnie mniej wiecej bedzie to cos w tym stylu

1. wymontuj puszke filtra powietrza, by miec wiecej miejsca

2. spuszczasz plyn z chlodnicy odkrecajac korek spustowy w dolnym rogu chlodnicy - wczesniej odkrec wlew u gory

3. w 2002 pewnie nie masz juz visko, tylko elektryczny wiatrak, wiec sam rozkmin jak go wyjac, bo ja mam visko

4. po zdjeciu wiatraka i jego obudowy odpinasz kabel z czujnika temp na dolnym wezu chlodnicy i czujnik poziomu plynu w zbiorniczku wyrownawczym

5. odpinasz wszystkie weze z chlodnicy i zbiorniczka - pociagasz taki drucik zwalniajac blokade i nastepnie waz zejdzie - moze byc z tym problem jesli weze sa zapieczone

6. jesli masz automat - zdejmujesz chlodniczke oleju z chlodnicy, nie musisz odpinac wezy z niej

7. odkrecasz sruby trzymajace chlodnice do stelarza

8. podciagasz chlodnice troche do gory a nastepnie odchylasz w kierunku silnika i znow do gory - wyjdzie razem ze zbiorniczkiem jak sie postarasz, choc ja luzowalem alternator, by bylo wiecej miejsca

9. koniec, mam nadzieje, ze niczego nie pominalem ; )