Skocz do zawartości

323i cieknie płyn z chłodnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie czy ktoś wyciągał chłodnice ,muszę ja sprawdzić bo mi cieknie ,potrzebuje ją wyciągnąć tylko że jestem laik ,nie chcę czegoś spieprzyć ,macie jakieś wskazówki dzięki z góry.
Opublikowano

hej kolego

jesli jestes laik, to moze to oddaj komus - robota jest prosta, ale potrafi byc upierdliwa - np. zapieczone weze itp.

generalnie mniej wiecej bedzie to cos w tym stylu

1. wymontuj puszke filtra powietrza, by miec wiecej miejsca

2. spuszczasz plyn z chlodnicy odkrecajac korek spustowy w dolnym rogu chlodnicy - wczesniej odkrec wlew u gory

3. w 2002 pewnie nie masz juz visko, tylko elektryczny wiatrak, wiec sam rozkmin jak go wyjac, bo ja mam visko

4. po zdjeciu wiatraka i jego obudowy odpinasz kabel z czujnika temp na dolnym wezu chlodnicy i czujnik poziomu plynu w zbiorniczku wyrownawczym

5. odpinasz wszystkie weze z chlodnicy i zbiorniczka - pociagasz taki drucik zwalniajac blokade i nastepnie waz zejdzie - moze byc z tym problem jesli weze sa zapieczone

6. jesli masz automat - zdejmujesz chlodniczke oleju z chlodnicy, nie musisz odpinac wezy z niej

7. odkrecasz sruby trzymajace chlodnice do stelarza

8. podciagasz chlodnice troche do gory a nastepnie odchylasz w kierunku silnika i znow do gory - wyjdzie razem ze zbiorniczkiem jak sie postarasz, choc ja luzowalem alternator, by bylo wiecej miejsca

9. koniec, mam nadzieje, ze niczego nie pominalem ; )

Opublikowano
  • Autor
Dziękować kolego to powinno mi pomóc.Nie no taki laik to nie, dam rade.Odezwę się po zabiegu .
Opublikowano
  • Autor
Sprawdzone panowie chłodnica jest cała to był oring przy zbiorniczku.Kolego asc dziękować