Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich problem polega na tym ze w momencie wciśnięcia przycisku START-STOP nie dzieje się nic żadnego odzewu zastanawiam się co jest do wymiany sam przycisk czy coś z kluczykiem a raczej z portem dokującym? Proszę o jakieś podpowiedzi sugestie albo skierowanie do konkretnego tematu bo poszukuje i jakoś nie idzie :duh:
Opublikowano
Rozumiem że wciskasz sprzęgło? :)

Oczywiście tylko ze nie za każdym razem jest taka reakcja w większości przypadków odpala za 1 razem ale od wielkiego dzwonu ma problem i myślę ze to objawy zbliżającego się większego problemu

Opublikowano
Może bendix w rozruszniku nie działa.

problem w tym ze wciskam przycisk i cisza silnik,rozrusznik i cała reszta milczy nawet jakiegoś dźwięku pompy paliwa czy coś, wyciągnę kluczyk i ponownie włożę i odpala jakby nigdy nic może coś nie styka w przycisku nie mam pojęcia :(

Opublikowano
Ja miałem podobny problem, z tym że u mnie nie odpalał na ciepłym i też nic się nie działo. Problemem okazał się zużyty bendiks.

dzięki kolego postaram się zajrzeć do rozrusznika i luknę na ten bendix

Opublikowano
rozumiem że z kulczykiem nie masz problemu.... - deska sie świeci...?

Witaj kolego, w momencie włożenia kluczyka do doku i wciśnięcia go nic się nie dzieje, dopiero kiedy auto odpali pojawiają się wszystkie kontrolki na desce i po chwili znikają naturalnie, wydaje mi się ze powinno się wsio świecić przed rozruchem, muszę sprawdzić :?:

Opublikowano
Godzina sie odpala i radio zaczyna grać po włożeniu kluczyka.

Właśnie sprawdziłem, tak jak pisze kolega włącza się godzina i radio, pyzatym popróbowałem i stwierdzam ze w momencie wciśnięcia kluczyka w dok i wciśnięciu go raz jeszcze włącza się time i radio ale jak spróbować wcisnąć guzik start stop bez sprzęgła włączają się kontrolki. W takim razie uważam swój kluczyk za sprawny i sprawdzony

Opublikowano

Miałem w automacie tak samo - problemem był twardy zimny pedał jak go rozchodziłem do czujnik załapywał, wcześniej na kontrolce pokazywał się but z hamulcem, póki do tego doszedłem to targetowałem: akumulator/rozrusznik/alternator(zawias szczotek)/immobilizer... (akumulator nawet wymieniłem)

Wciśnij mocno sprzęgło i przytrzymaj chwile start - może to jak u mnie banał.

pozdrawiam

Opublikowano
Miałem w automacie tak samo - problemem był twardy zimny pedał jak go rozchodziłem do czujnik załapywał, wcześniej na kontrolce pokazywał się but z hamulcem, póki do tego doszedłem to targetowałem: akumulator/rozrusznik/alternator(zawias szczotek)/immobilizer... (akumulator nawet wymieniłem)

Wciśnij mocno sprzęgło i przytrzymaj chwile start - może to jak u mnie banał.

pozdrawiam

ok Kolego jutro to przetestuje rano jak będę zbierał się do roboty