Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich!

Czy ktos juz probowal wlozyc zawieszenie z E36 do E30?? Mam na mysli kolumny z przodu razem z piastami i piasty tylne z tarczami :?:

Przekladnie juz zamontowalem, nie ma z nia wiekszych problemow :cool2: , wyczytalem na necie ze teoretycznie mcpersony pasuja, ale co z ustawieniem kata pochylenia kola. Jak wiadomo nie mozliwosci ich regulacji, a kombinowanie z kielichami, wiercenie nowych otworow pod gorna poduszke mcpersona nie wchodzi w gre.

Jezeli ktos sie moze podzielic opiniami i poradami chetnie skorzystam. :D

A jak ktos jezdzil czyms takim to prosze o wrazenia z jazdy:)

(O=00=O)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

do tylu pasuja kompletne wachacze od e36 compacta. z przodu bierzesz od tego samego modelu ale musza byc male, waskie sprezyny takie jak np. w zawieszeniach gwintowych. normalne nie zmieszcza ci sie do kopuly.

po co ci to????

Opublikowano

Między innymi do tego żeby była piasta z 5 śrubami i do tego zeby włozyć 300 mm tarcze z przodu. :D

Wiem ze wahacze pasują z kompakta, tak samo jak z e36 kombi. Problem jest z ustawieniem kąta pochylenia koła w przodzie.

Na www.e30.de znalazlem jak wlożyć zawieszenie, tak że jest OK.

Jak ktoś chce looknąć to prosze:

http://wp1016621.wp027.webpack.hosteurope.de/fotost/f01145/f01145.htm

Niestety nie jestem kumaty z niemieckiego i jeżeli mi ktos powie jaki jest opis przy górnych poduszkach zawieszenia to będę bardzo wdzięczny.

(O=00=O)
Opublikowano

co do gornego mocowania mcphersona czyli poduszki autor napisal tak:w oryginalnej poduszce z e30 jest za maly otwor na nakretke 22 (ta od amortyzatora) i jest problem z dostaniem takich nakretek.poduszka z e36 ma natomiast inny rozstaw szpilek ktorymi przykrecamy mcpherosna do nadwozia w zwiazku z czym nalezy wycisnac szpilki z poduszki (tej z e36),nawiercic odpowiednie otwory w tejze poduszce i wcisnac szpilki w nowe otwory.

pozdrassssyyyyy