Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!!!

Nie znam się akurat na kołach dwumasowych, dlatego proszę osoby biegłe w temacie o wypowiedź w jakim stanie jest moja dwumasa.

Jak widać na filmiku ma luz na boki. Luzu na panewkach góra-dół nie ma żadnego. Proszę o wypowiedzi czy ta dwumasa jeszcze pochula, czy już się kończy powoli czy może już się skończyła? :)

Oto filmik: http://www.youtube.com/watch?v=EUrs1l5vMUQ

Proszę o ocenę:)

pozdrawiam

Opublikowano
Po takich oględzinach nigdy nie można stwierdzić czy ona jest na 100% dobra, ale po mojemu to jest OK, możesz ją zakladać nie jest zapieczona. :D
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
Opublikowano

No to cieszy mnie to:)

Więc kiedy można stwierdzić że dwumasa jest uszkodzona? Kiedy ten luz na boki jest dużo większy, i do tego ma luz poprzeczny góra-dół na panewkach?

Opublikowano

Tak jak kolega yoshimura01 pisze!

w nowej dwumasie luz jest nie wiele mniejszy, tu dla przykładu moje koło po przebiegu 262tyś km, 100% sprawne!

A tu koło uszkodzone

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano

Nie bede zakladal nowego tematu wiec tu zapytam

Wciskam lekko sprzegło i lapie mi , nie musze go do konca dusic , czy po tym moge stwierdzic ze jak narazie wszystko jest ok?