Skocz do zawartości

3XX Brak swiateł postojowych z prawej strony?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Mój problem polega na tym ,ze nie świecą światła postojowe z przodu i tyłu.Posprawdzałem bezpieczniki miernikiem i przekaźniki te koło bezpieczników i są dobre co to jeszcze może być? Edytowane przez majx15
Opublikowano
Żarówki są dobre sprawdzałem nie ma w tych gniazdach napięcia.Gdzie się znajduje przekaźnik od świateł sprawdzałem w skrzynce z bezpiecznikami i wyciągałem po kolei przekaźniki i światła świeciły czyli tam nie ma przekaźników od świateł gdzie one się jeszcze mogą znajdować?
Opublikowano
Łamiesz na maxa regulamin :!: :!: Nie piszemy własnych postów jeden pod drugim tylko edytujemy poprzedni . Rozpiskę pezpieczników znzajdziesz tu na forum , wystarczy użyć wyszukiwarki i poczytaj tu i zastosuj się do tego :arrow: viewtopic.php?f=68&t=120678 :search: :search:
Opublikowano
od prawych postojówek jest 37 cały czas mi pali bezpiecznik czyli jest gdzieś zwarcie jak dojść do tego gdzie?

Pisałes na poczatku ze wszystkie bazpieczniki OK.Szukaj zwarc przy lampach gdzie masz kable na wierzchu,bo we wiązce to robota raczej dla cierpliwych.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mialem ten sam problem.Palilo bezpiecznik 37.Sprawdzilem doslownie wszystko,mianowicie,kable pod tylna maska do tablicy rejestracyjnej,swiatla,oswietlenie tablicy kabinie,silniczki od wysokosci swiatel i nic. A powiem tez ze gdy byla zamknieta klapa tylna to szwankowal zamek centralny,i to Zmusilo Mnie do myslenia.Zdjalem gumowy ochraniacz wiazki ktory znajduje sie na zgieciu,pomiedzy tylna maska a bagaznikiem.Ta wiazka idzie do tablic rejestracyjnych i zamka.Oczom ukazal sie widok spieczonych ze soba 4 kabli.Wymienilem je i to pomoglo. Gdyby Ktos mial podobny problem Prosze napisac. [email protected]
Opublikowano
koledzy miałem ten sam problem . Przeleciałem też kable ale przypomniałem sobie o włączniku w którym robiłem posdświetlenie , i zauważyłem ze niewszystkie styki się stykają bo brakowało jednej sprężynki w sierotku .Po dolączeniu sprężynki problrm znikł.