Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy ktoś może orientował się w temacie albo może sam montował monitor 16:9 zamiast business cd. U mnie jest właśnie cedek BMW plus zmieniarka a nie ukrywam, zamontowałbym sobie monitor i... I właśnie co jeszcze?? zakładam, że z navi śmiało mogę się wstrzymać tylko co z radiem?? Czy muszę kupować oddzielny tuner czy tuner jest w monitorze czy może jakoś inaczej jest to wszystko rozwiązane?? Bardzo proszę o poradę...

Opublikowano

Tuner radiowy jest w bagażniku kolego i nie występuje razem z monitorem w jednej całości.Jednym słowem parę złotych to kosztuje przy zakupie.Do tego nawigacja również jest osobno.Jeżeli się mylę koledzy to poprawcie mnie bo nie chciałbym wprowadzać tu kolegi w błąd.Jednym słowem parę złotych trza wydać na to.

Pozdrawiam

Opublikowano
Zgadza się wszystko jest osobno, no i podejrzewam, że w 2tyś. się nie zamknie.
Opublikowano

Dzięki za odpowiedź Panowie!!

Potwierdziliście moje obawy co do kosztów takiej zabawy.

Zdecydowałem na Jednostkę 2 din pioneer avic f900BT. Do tego dojdzie ramka montażowa. Mniej więcej będzie to koszt 2 tyś. Zobaczymy. Nie chcę inwestować tyle kasy w system, do którego nie jestem przekonany a co gorsza, którego elementy (moduły) walają się po garażach albo halach magazynowych handlarzy.

Pełna gwarancja plus pewna marka. Mam nadzieję, że się nie zawiodę.

Opublikowano
Aj, żeby tak wszyscy oglądali TV w czasie jazdy. Ja też bym wolał lepszy dźwięk. TV to bajer na sprzedaż/kupno potem się człowiek oswaja. Miałem mazdę6 i system bose i byłem zadowolony. A tu w x-ie będę musiał coś z tym pseudograniem zrobić. Daj znać jak i jakim kosztem udało Ci się dokonać zmain.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja już po zabiegu.

Zmieniłem wiele ale uzyskałem jeszcze więcej.

Jednostka Pioneer Avic D3 - navi, dvd itd. 2 din - koszt 1300 zł

Ramka 2 din do x5 koszt 300 zł

Wzmacniacz mono pod sub JBL gto 601.1 - 500 zł

Wzmacniacz na głośniki JBL GTO 504 - 450 zł

kable - 250 zł

To mniej więcej tyle jeśli chodzi o koszty.

Nie ruszałem głośników i sub ale sub może będzie zmieniony jak wystarczy mi zapału :-)

Generalnie 2 dni pracy

Efekt nieporównywalny z żadnymi dsp, seriami czy innymi cudami.

Podłączałem radio Alpine i Kenwooda przed zakupem. Faktycznie Alpine daje lepszy efekt ale cenowo lekko miażdży.

Myślę, że możnaby pokusić się o zmniejszenie radykalnie kosztów przez wstawienie jednostki 1 din ( odchodzi koszt ramki ale brak navi albo jest navi ale koszt dużo większy), wybranie jednostki tańszej - myślę, że 500 zł można urwać.

Ponadto możnaby pokuśić się o podłączenie głośników pod radio - powinno śmiało dać radę.

Generalnie za te pieniążki mógłbym kupić chiński wynalazek dedykowany do x ale o brzmieniu śmiało można zapomnieć.

Jak będę miał chwilę wrzucę na YT jakiś film. Polecam zdecydowanie zmianę audio. Nie jest to wielka praca - nie bawię się tym na co dzień a poszło w miarę gładko.

To w skrócie tyle.

Opublikowano

Witam.Ja u siebie zamontowalem takie radyjko http://allegro.pl/alpine-iva-w505r-2din-dvd-ipod-iphone-dealer-i1983218542.html. Kosztowalo mnie 2400zl.

Wszystko ladnie gralo lecz byl minus z tym ze nie mozna sterowac komputerem.Probowalem z dobrym elektrykiem obejsc to i przerobic aby jakos to wspolgralo ale dalismy spokoj.Odsprzedalem radyjko i wrocilem do oryginalnej navi.Teraz jest zamiar zamontowania pojedynczej jednostki w miejsce popielniczki a navi oraz sterowanie kompem zostanie.Jesli ktos chce zamienic radio i nie bawic sie w sterowanie kompem to polecam.