Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po wielogodzinnym nurtowaniu w archiwum i na ; szukaj; nie znalazlem odp. na moj problem wszystko jest fajnie opisane, ale moj problem to chyba wyjatek, nie wiem bo jest ich dziesiatki, A WIEC swiece zdrowe ,przewody ok, cisnienie, przekazniki sprawdzone na trzech innych czyli wkluczone,SILNIK gdy jest zimny,np RANO dlugo trzeba krecic jakies 3 do5 razy,ciezko i nierowno odpala, po czym jak zgasze silnik po ok 15s i odpale jeszcze raz bez problemu na dotyk, pozniej juz normalnie, problem jest powazny, dochodze do wniosku ze pompa moze puszczac cisnienie, badz elektromagnez, ktorego jeszcze nie sprawdzilem, Prosze o porade moze cos ominelem........ Dzieki za kazda odp. Pozdrawiam, a przebieg jezeli ma znaczeni 263450 tys. a silnik az sie rwie:)
Opublikowano
Prawdopodobnie pompka paliwa albo padła albo masz zasyfione sitko na pompce (słabe ciśnienie) i jak już zassie to pali zdejmij przewód paliwowy i włącz zapłon i sprawdź , ostatnio czyściłem sitko w tdsie i teraz odpala od strzału. Druga sprawa to jakość naszego paliwa , ja stosuję dodatek czyszczący i jakoś pali. Chyba, że padł zawór zwrotny i musisz trochę pokręcić żeby zassało paliwo (ale ta naprawa to koszt do 15zł i roboty nie dużo)