Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy mozliwe to żeby w X5 E53 aku trzymał 5 dni ? Słyszałem ze to norma hehe.

Idziesz po 5 dniach do auta i go nie odpalasz :oops:

Coś kolega przesadza .... - ja mam akumulator od nowości i bez żadnych problemów odpala nawet po trzech tygodniach stania. W zeszłym roku w zimę słabiej kręcił i myślałem o wymianie ale wystarczyło doładować i do dzisiaj jest OK.

Opublikowano
czy mozliwe to żeby w X5 E53 aku trzymał 5 dni ? Słyszałem ze to norma hehe.

Idziesz po 5 dniach do auta i go nie odpalasz :oops:

EE tam ja słyszałem że w E46 trzyma ledwie 4 dni... :mad2:

Opublikowano
koledzy po rozkodowaniu VIN wyskoczyło ( S818A MAIN BATTERY SWITCH Główny wyłącznik akumulatora ) co to jest :shock: Czy to znaczy że mam taki wyłącznik w aucie ? Tak na przyszłość gdzie tego szukać :shock:
Opublikowano
Witam. miałem ten sam problem i okazało się że to wina jeża. Są dwa, jeden w podłokietniku a drugi w nagrzewnicy. Po zdemontowaniu schowka jest dośc dobry dostęp. Pozdrawiam.
Opublikowano
Witam. miałem ten sam problem i okazało się że to wina jeża. Są dwa, jeden w podłokietniku a drugi w nagrzewnicy. Po zdemontowaniu schowka jest dośc dobry dostęp. Pozdrawiam.

Powiedz kolego ten drugi wygląda identycznie jak ten w nagrzewnicy ? :D

Opublikowano

piszesz kolego o tym drugim pod podłokietnikiem ( jak on wygląda ) możesz to opisać co trzeba zrobić żeby się do niego dostać ( i za co on odpowiada ten drugi ?

Czy po prostu robisz sobie jaja z tematu ?

Opublikowano

Dobra z tego co widzę to siedzi gadzina jeż w podłokietniku.No właśnie kopałem forum na temat tych jeży chyba tak że dokopałbym się do samego admina.No i znalazłem małą wzmiankę na temat tego że jest drugi jeż ( ale gdzie to już napisane nie było bo temat się urywa ) stąd na początku moje zapytanie o tego drugiego jeża.Bo jednego wymieniłem.No właśnie za co odpowiada drugi jeż ? :shock:

Dzisiaj rano już po wyjęciu radia z auta koledzy i nie wyjmowania bezpieczników podchodzę ( pyk ) i auto pali za pierwszym razem. [ A WIĘC RADIO ZE WZMACNIACZEM ] dodam panowie że radio jest sprawne gra na wszystkie głośniki a powoduje rozładowanie się akumulatora ( szok Panowie ) Radio było wyjęte na noc - zalecenie firmy http://www.mikar.com.pl/serwis.html

No ale usterka została ewidentnie namierzona.Wielogodzinna walka na topory została zakończona koledzy :norty:

• 8 lat później...
Opublikowano
Witam, Panowie mam problem z moim X5. Po pierwsze coś kradnie prąd (pobór ponad 2A). Po wyjęciu bezpiecznika od navi i wyświetlacza radia pobór spada do ok 0,4A ale to i tak za dużo. Wyświetlacz od nawigacji sprawdzony - ok. Póki co jeżdzę bez tego bezpiecznika z czarnym wyświetlaczem. Oprócz tego, podczas jazdy po włączeniu kierunkowskazu czasami nie ma charakterystycznego dźwięku kierunku ani zielona strzałka nie miga. Sam kierunek jako żarówka działa bo widzę jak się odbija np. od samochodu przede mną. Natomiast jak już go wyłączę za chwilę kilka razu odezwie się dźwięk kierunki i zamiga strzałka raz, dwa lub kilka razy. Wygląda to tak jakby coś się zawieszało na chwilę. Podobna sytuacja z klawiszami na kierownicy raz mogę zmienić stację radia od razu, a za kilka minut jest opóźnienie. Kilka razy zdarzyło się że wyłączyłem silnik, wyszedłem z samochodu, zamknąłem go a światła nie wyłączyły się( dzienne bądź xenony w zależności co widział czujnik świateł). Czy możecie polecić kogoś, kto ma pojęcie o tego typu rzeczach i mi to ogarnie? Jestem ze świętokrzyskiego, okolice Ostrowca.
Opublikowano

Obstawiałbym moduł świateł czyli LCM. Przez to że masz mały cyrk z kierunkami, może robić jakieś małe zwarcie i przez to masz zwiększony pobór prądu.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif