Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Obwód koła ci się zmniejszy, zmniejszasz koło.

Do tego obniżasz auto o 4,5 mm tymi oponami i przekłamanie będzie 0,5 km/h :D

Chcesz zaoszczędzić? Jaki jest powód węższych opon?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Ale 215 zamiast 225 to nie jest redukcja balonu, tylko jakiś półśrodek.

Chcesz naleśnik = zwiększasz felgę. Poza tym, co jest złego w oponie PRZYKŁADOWO 225/55? Felga ładna niezniszczona opona nasmarowana i dobrze to wygląda. To nie M4 :D

Ale twoja fura rób jak uważasz.

Opublikowano
Ale 215 zamiast 225 to nie jest redukcja balonu, tylko jakiś półśrodek.

Chcesz naleśnik = zwiększasz felgę. Poza tym, co jest złego w oponie PRZYKŁADOWO 225/55? Felga ładna niezniszczona opona nasmarowana i dobrze to wygląda. To nie M4 :D

Ale twoja fura rób jak uważasz.

zakupiłem 215/50 17 cali wydaje mi się że to dobry kompromis dla 205/55 16 cali bo nie chcę redukować "balonu" i wydaje mi się ze nie potrzebuje aż takich szerokich opon.

Opublikowano

Witam kolegów.

Pacjent to E91 LCI

Mam na aucie styling 285 8'x17 ET34 takie były w oryginale.

Chciałbym je trochę odsadzić bo są zbyt schowane.Doradzcie proszę jakie dystanse kupić na przód i na tył.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
czy felgi 18x8,5j et ET13 przod, 18x10j ET19 tyl wejda do e92? czy bedzie trzeba cos z blotnikami dzialac? znajomy mowil ze przod wejdzie a tyl ze bedzie trzeba przy blotniku troche pomodzic ;/ pomozecie?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Seria ma:

8,0x19 ET 37 225/35

9,0x19 ET 39 255/30

Przy seryjnych oponach wyjdzie spory naciąg, bo na 8,5 to BMW zakłada na tyle 255 kapcie, a ty na przodzie 225 na takiej szerokości. To samo tył. ET bardzo agresywne. U mnie w modelu było fabrycznie ET 50 i felga 8,5 przeszedłem na ET 30 i 9 cali - efekt taki, ze jest na styk przy dołkach i seryjnym zawiasie, nic o większym ET nie wejdzie czyli offset zmniejszając o 20 było już na styk, ty przejdziesz też o 20 więc powinno być to samo co u mnie mimo różnic modelowych.

Martwiłbym się bardziej przodem na zakrętach.

Przód:

2APcAER.png

Tył:

aDF6h0S.png

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Przecież one są z 2013, zimówki to max 5-6 lat na rok kupujesz koła?
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
odgrzeję, witam, posiadam obecnie felgi 17" et 34 j8 przód et39 j8,5 tył. Zakupiłem nowe opony zimowe 205/55 r16 i mam problem z doborem felgi do nich, kupić felgi et 34 j7 czy et 20 j7 żeby to w miarę wyglądało ale żeby też o nic nie haczyło, nie znam się na tym za bardzo. Mogę kupić felgi nowe Styling 154 et 34 do e90 w dobrej cenie, albo używki et20 Styling 50. Proszę o pomoc. Dziękuję
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Koledzy poratujcie, bo zielony jestem w temacie, a widzę, że temat felg jest niemal tak samo długi jak ten o olejach :D

Czy felgi o takich parametrach będą OK do E91 z 2007r?

Średnica felgi: 16"

Szerokość felgi: 7.5"

Rozstaw: 5x120

Głębokość osadzenia (ET) 37

Potrzebne będą jakieś dystanse czy coś? No i jaki zalecany rozmiar opon do tych felg?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Seria miała 7,0x16 ET34 205/55.

Nie wiem jaki margines jest, ale w najgorszej opcji wszędzie dasz 5 mm dystansu i już wejdzie, gdyby coś.

Opublikowano
Tylko zalecany przez producenta, na słupku masz. Napisałem ci.

Faktycznie. Dzięki za odpowiedź. :cool2:

Przeoczyłem uwagę o oponach. :duh: