Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Przy et20 z przodem nawet na oponie 225 Mozesz miec Problem. 318i Mocy za Bardzo nie ma wiec niech przynajmniej wyglada :cool2: Jezdzic jezdzi na 18‘ ale przechodzac np na zimowki 16‘ z Letniej 18‘ czuc roznice
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Felgi tak, ale opony za wysokie, do suv'a się nadają.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To sa felgi i opony z serii 5

🙃🙃

Opublikowano
Bez dystansów nie. Przy szerokości 7", żeby felga była w takie pozycji w nadkolu tak jak np. przy fabrycznych kołach od e9x to ET 20 a nie 46
Opublikowano

Witam. Posiadam BMW E90 320d Lci,rozumiem,że to auto powinno jeździć na oponach 205/55/16 i taki rozmiar aktualnie mam założony. W końcu do nas zawitała zima i chce założyć zimówki. W prezencie dostałem całkiem nowe Falkeny Euroall Season w rozmiarze 205/60/16 96V, które planuje założyć,ale diagnosta ze stacji kontroli pojazdów stwierdził, że lepiej się trzymać rozmiarów wytyczonych. Jak to się ma w praktyce? Jak by wyglądała sytuacja podczas stłuczki? nie było by problemów,że założyłem inny rozmiar. Dodam jeszcze ,że mam zawieszenie M.

Ps. Może ktoś ma nie stare zimówki w rozmiarze 205/55/16 i chciałby się zamienić? woj. Śląskie.

Opublikowano

Cześć,

koło 18 cali 8,5 szerokość et 40 taki zestaw na p+t, będzie to jakoś sensownie wyglądać bez dystansów?

z góry dzięki za odp :P

Opublikowano
Wszystko wedle gustów :D Moim zdaniem bedzie dobrze z przodu, z tyłu przydałby sie jakiś dystans 20mm na strone. A jesli byś sie zdecydował na dystanse to do pełni uśmiechu na przód mozesz tez zamontowac po 10mm na strone :D
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem felgi z mojego postu powyżej, jaki dystans dać żeby to miało ręce i nogi

Felgi 17" 7,5 cala szerokość, ET 37,opony będą 225 45 17

Opublikowano
Żeby to miało ręce i nogi i cieszyło oko to musiałbyś dać jakieś 3,5cm na przód na stronę i około 5,5cm a tył na stronę. Co do przodu to 3,5 jeszcze mozna zamontować ale 5.5 to już będzie graniczyło z głupota :D 5,5 to już gruby placek i mogą się dziać cuda
Opublikowano
Ja u siebie mam 18 8,5j et13 opona 225/40 z przodu mogło być minimalnie wieksze et typu 20 ale z tyłu są jeszcze schowane troche ale jest dobrze więcej było by już źle. 1cal to 2.5cm różnicy. Możesz dać na przód 2cm na strone i 3 cm na tył na strone
Opublikowano

borbet xrt 18'' 8j

jakie et wziac? 30 czy 35 ?pacjent to e 91 na lekkiej glebie

wiem ze np.wz 193 ma et 34 tylko nie widzialem z bliska jak to wyglada