Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:duh: mylisz wszystko.

Płyty DVD już ci czytnik nie odczytuje, no może czasami ci załapie. Płyty CD-R jeszcze ci czyta, ale z czasem i je przestanie czytać (w najmniej odpowiednim momencie) i wtedy będzie lament.

Zrób jak ci pisałem i będzie ok.

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

MK3 to czytnik jedynie płyt CD. Płyt DVD wogóle nie czyta. Ale dajmy już temu spokój ;)

Pozdrawiam

Opublikowano
A może ktoś podać instrukcję jak wyczyścić laser?

rozebrać czytnik

wyczyścić soczewkę spirytusem i wacikiem

skręcić czytnik i sprawdzić działanie

Opublikowano

Jak masz problem ze szczegółami, to lepiej się za to nie bierz, bo uszkodzisz nieodwracalnie.

Wymintuj czytnik i zanieś do jakiegoś serwisu RTV, gdzie naprawiają takie cudeńka i ci to zrobią za 10zł. Lub jakiemuś zaufanemu elektronikowi.

Opublikowano
Chciałbym zaktualizować mapy ale nie wiem dokładnie który obraz będzie dobry mam BMW X5 '02 3.0D E53 (SW 3-1/64). Może ktoś mi doradzić w tej kwestii.
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W moim 730d z 2004 roku najpierw coś tam inicjuje, a potem pisze żeby włożyć płytę do napędu. Co mam zrobić oddać do naprawy czytnik?
Opublikowano
W moim 730d z 2004 roku najpierw coś tam inicjuje, a potem pisze żeby włożyć płytę do napędu. Co mam zrobić oddać do naprawy czytnik?

Raczej tak.U mnie tez tak było i po naprawie wszystko śmiga

Na początku jeszcze sprawdzałem jakąś czyszczącą płytą ale chwilę podziałało i padło :cry2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie, podczas wypakowywania w winrarze wyskakuje mi błąd "Nieoczekiwany koniec archiwum"

źle pobrany jedne element (jeśli jest kilka plików) lub jeśli jeden plik to nie jest pobrany do końca. Trzeba ponowić i tyle. Było milion razy na forum.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
Witam pobrałem wczoraj mape Wielkiej Brytanii i coś nie śmiga mi na CD. Jak porównałem ilość plików ze starą CD jest ich o połowę mniej może czegoś tam brakuje?? Masz taką mapkę żeby była od razu Francja Belgia Holandiia Niemcy i PL ??
  • 1 rok później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

KOledzy mogę skądś pobrać mapy do nawigacji MK3?

nie znam się aż tak bardzo na tym.

Kupiłem auto, które miało MK3 dołożoną w 2012 i są stare mapy, nie ma nanich autostrad.

Mam polski soft.

Ale mapy stare.

jak mogę to zaktualizować ?

Czy takie coś się nada ?

http://allegro.pl/mapy-cd-here-2015-bmw-e46-e38-e39-e65-x3-x5-z4-mk3-i5431270362.html

Jedyne wiarygodne media....:Woda, prąd, gaz...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dzięki za szybką odpowiedź...

jeszcze coś takiego trafiłem...

ściągam.

mam nadzieję że podejdzie.

tylko nie wiem czemu europa jest na 2 cd... narazie ten większy ściągam

http://chomikuj.pl/loonathic/BMW+MAPY+do+nawigacji+MK4*2c+najnowszy+soft*2c+ksi*c4*85*c5*bcki/Europe+2015+High

I czy jak wejdę w menu serwisowe to sprawdzę wersję softu?

bo u mnie spolszczenie wgrał poprzedni właściciel i zamiast wersji mam to:

http://i61.tinypic.com/2dt6vfa.jpg

Opublikowano
Nie rozumiesz.....tylko mapy o nazwie Dayona są na cd do twojej nawigacji.Te co ściągasz są do mk4 :mad2: :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego... nie ma potrzeby walić głową w mur...

ściągnąłem mapy, wypaliłem i działają...

na samej górze tego chomika jest napisane "Road Map Europe High 2015 - 13CD MK1 MK2 MK3 MK4"

Porównałem z poprzednią płytą, różnią się, są oznaczenia autostrad, tam gdzie zmieniona obwodnica/ zjazd to w nowej mapce też zmienione...

więc wg mnie, pomimo że się nie znam.... nie są tylko do MK4 jak piszesz....

wypaliłem wersję 562 mb - CD 11

Opublikowano

Jasne ale one są źle nazwane przez autora bo to są Daytona

nie są tylko do MK4 jak piszesz....

No i zgadza się ale bo mk4 czyta także dvd a pozostałe MK tylko cd :mrgreen: :mrgreen:

Mapy high są tylko na dvd