Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam taki problem jak szyby sie domykaja to ta z prawej domyka sie dobrze a ta z lewej tak niedokonca.. brakuje z 2-3mm zeby dotknela uszczelki jest jakas mozliwosc ustawic recznie jak wysyko maja sie domykac? przy 80km/h juz slychac jak wieje i swiszczy z tej szyby.. juz probowalem ustawiac tym ciegnem z silniczka i nic niepomaga.
Opublikowano
Miałem ten sam problem.Z tym,że wymieniałem drzwi i przekładałem wszystkie kable i mechanizm. Po złożeniu wszystkiego szyba nie domykała się do końca. Przyczyną było założenie zbyt cienkich nitów które mocowały cały mechanizm. Radzę ci zdejmij boczek drzwi i sprawdź czy w trakcie podnoszenia szyby mechanizm nie zmienia swojego położenia.Bądź drug opcja po zdjęciu boczka po lewej stronie od mechanizmu jest regulacja "góra-dół" na klucz bodajrze dziesiątkę.
Opublikowano
Luzowałeś tą śrubkę i podciągałeś szybę ręką? I patrzyłeś podczas podnoszenia-opuszczania czy mechanizm stoi w miejscu czy może ma jakieś luzy?
Opublikowano
no wlasnie mechanicznie wyglada wszystko ok dlatego zastanawiam sie czy niema mozliwosci jakiegos manualnego ustawienia..

Jest jeszcze jedna opcja : pod drzwiami (tzreba się położyć pod nimi ) powinien być otwór i tam są dwie śruby którymi prawdopodobnie ustawia się nachylenie szyby. Może to w czymś pomoże.

Opublikowano
Juz sobie poradzilem, obok silniczka jest sruba (na klucz 10) z taka duza podkladka i to jest ogranicznik ktory mozna manualnie przestawiac w prawo lub w lewo i drugi ogranicznik jest na dole szyby przykrecony kolo slizgu na torxa tylko trzeba boczek sciagnac i wygluszenie zeby to zobaczyc, moze komus sie przyda.. a Ty ATIK poszukaj w szukajce bo juz kilka tematow widzialem z Twoim problemem jak szukalem swojego.