Skocz do zawartości

320D budziki padną niebawem?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

ostatnio po odbiorze auta z warsztatu miałem taki problem, że mi się wszystkie budziki poprzestawiały :mrgreen: przy wyłączonym silniku pokazywały 30km/h, 1500rpm i temperature gdzieś w połowie niebieskiego pola. Zgodnie z poradą znajomego speca odpiąłem akumulator na 10 minut i problem częściowo zniknął (tj. przekłamywał tylko ten od temperatury, bo nie była do pionu, tylko się odchyliła w prawo, ale po sprawdzeniu w warsztacie okazało się, że temperatura jest w normie). W warsztacie dowiedziałem się, że to dość częsta przypadłość i prawdopodobnie jest spowodowana jakimś przebiciem. Może ktoś znalazł konkretne rozwiązanie? Nie mogę zrobić testu zegarów, bo jedna gałka nie działa :duh:

Opublikowano
a co robili CI w tym warsztacie? jeżeli przed naprawą było wszystko ok a po wyjechaniu auta od nich już nie to ja bym pojechał na poprawki do nich.