Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Czy BMW Scanner pokazuje tylko kody błędów bez opisów? Czy może mam jakąś okrojoną wersję?

2. Próbowałem zmienić VIN w module SRS, program nie pokazał żadnego błędu wyskoczyło okienko OK, ale ze starym VIN'em. Jak to zmienić? Czy może lepiej użyć NCS-expert?

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pokazuje kody błędów w jakimś innym systemie. Ale idzie to rozszyfrować, bo kiedyś sam tego szukałem. Na jakiejś anglojęzycznej stronie jest dekoder.

Co do zmiany VIN nie pomogę, bo nie mam takiej wiedzy.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Do zmiany vinu WinKFP, obsługa banalna, masz to w zestawie z INPĄ:) Musisz ściągnąć sobie sp daten dla swojego auta i przygotować program wg instrukcji która krąży po internecie.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Nie wiem jak jest w 1.36 ale w 1.4 dajesz moduł który chcesz przekodować i tam dajesz reprograming (czy jakoś tak) i tam znów write ADGF czy jakoś tak bo nie pamiętam a piszę z pamięci. Jak będę w domu to Ci mogę napisać.Ale pa softem na 100% dasz rade ja zmieniałem w module świateł ALSZ.

Pozdrawiam