Skocz do zawartości

Zmieniarka, CD error

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem, po włożeniu płyt do zmieniarki, wyświetla informację CD ERROR. Zmieniarka ogólnie kręci, wysuwa tackę i przegląda poszczególne zakładki z płytami. Błąd odczytu jest w każdej tacce. Próbowałem nagrywać płyty z mniejszą prędkością, oryginalnych CD tez nie czyta. Samochód kupiłem i od początku nie działało.

Czy czeka mnie wymiana zmieniarki czy da się to jakoś naprawić? Są na śląsku jacyś spece od takiej naprawy?

Piotr

Opublikowano

Samemu można to wyczyścić czy lepiej dać do serwisu?

Jak do serwisu to czy dać im samą zmieniarkę czy potrzebują do tego auto, żeby sprawdzić czy działa?

Piotr

Opublikowano
Jeśli masz trochę zdolności manualnych to nie będzie problemu ;) Mi w serwisie powiedzieli że na 100% padł laser i tylko wymiana na nowy - ceny nie pamiętam ale nie była mała. Jeśli chcesz do serwisu oddac to wystarczy im sama zmieniarka.
Opublikowano
Czasem wystarczy tylko wypiąć na chwilkę zmieniarkę z instalacji, bo one potrafią zawiesić się jak komputer. Dzieje się to wtedy, gdy załadujesz płytę ze zbyt dużą liczbą danych...
Opublikowano

Wypiąłem zmieniarkę, nawet wyczyściłem laser. W sumie to początkowe utwory czyta jakby szybciej i lepiej, ale w dalszej części płyty sa już problemy, kilka razy trzeba klikać i czasami zaskoczy.

Płytę AUDIO-CD nagraną świeżo na kompie zmieniarka traktuje jako CD ERROR, dlaczego?

Opublikowano

Pomogło nagranie płyty CD Audio z plików wav. Po nagraniu CD Audio z mp3 napęd nie widział nawet płyty.

Najpierw konwersja mp3 do wav, później wav nagrałem do CD Audio i działa jak należy.