Skocz do zawartości

BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2012!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi też nie działają te mapy.

Mam navi MK4 monochromatyczną (BMW E46 2003r.) i wyskakuje komunikat Incorrect CD. Czytnik jest ok, czyta mi oryginalne mapy z 2004 i z 2003 roku, czyta również płyty z aktualizacją software.

Hej,

A te oryginalne stare mapy masz na płytach DVD? Płyty z aktualizacją software przeważnie nagrywane są na płytach CD.

Pozdrawiam,

No racja te z aktualizacjami miałem na CD ale mapy oryginalne mam na DVD.

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Oryginalne są tłoczone, widziano przez napęd jako DVD-ROM, a ty nagrywając robisz płytę DVD-R i tutaj pojawia się problem typu: odczyta / nieodczyta...
Opublikowano
Oryginalne są tłoczone, widziano przez napęd jako DVD-ROM, a ty nagrywając robisz płytę DVD-R i tutaj pojawia się problem typu: odczyta / nieodczyta...

Tylko, że jak nie czyta to wyświetla komunikat "brak CD/DVD"

Natomiast u mnie wyświetla "nieprawidłowy CD/DVD"

Opublikowano
Może błąd tłumaczenia masz i tyle. Ile softów, tyle wersji słownictwa.

Płyta dobrze nagrana, chodzi w innym aucie?

Nie mam jak sprawdzić w innym aucie. Nagrywałem prędkością 1x.

Mam płytę DVD+RW i DVD-RW

Opublikowano

Tylko, że jak nie czyta to wyświetla komunikat "brak CD/DVD"

Natomiast u mnie wyświetla "nieprawidłowy CD/DVD"

jesli masz pusty naped bez zadnej plyty wtedy wyswietla "no cd\dvd"

jesli w napedzie jest jakakolwiek plyta nagrana z bledami lub brudny laser to wyswietla "incorrect cd\dvd"

pozdrawiam

Opublikowano

Zgadza się.Też tak mam w jednym aucie za to w drugim nie ma tego problemu.

Wydaje się iż to wina czytnika prawda??

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

Mi pojawia się komunikat INCORPECT CD IN NAV. COMPUTER PLEASE INSERT APPROPRIATE CD. :mad2:

Wiec mam pytanie czy płyta źle nagrana (po rozpakowaniu plikow były katalogi DB,DVD9,TPD oraz pliki ABSTRACT, BIBLIOGR, CARINET , COPYRIGH ) więc nagrałem dvd z danymi z najniższą prędkością 1x

Może powinienem wszystko wypakować z katalogów i nagrać tak dvd

A moja wcześniejsza płyta to Road Map ... 2003 i było na CD(działa) a nagrałem jeszcze (NEW!!! BMW Navigation CD VDO Dayton MK1, 2, 3, 4, 2012-2013!) na CD i działa ale słabe pokrycie miasta ma.

Reasumując albo źle nagrałem płytę albo laser trzeba wyczyścić jakie są wasze sugestie :?: :?: :?:

Opublikowano

Nie mam teraz tej mapy pod ręką ale na pewno w katalogach jest obraz płyty

Poszukaj

I nie na cd tylko na dvd nagrywasz :D :D :D

Na cd to Naviteqa mozesz jedynie sobie nagrać :D :D :D

Opublikowano

No tak na dvd a obrazu nie widać, własnie tworzę obraz płyty za pomocą programu i wypale to zobaczę czy coś to dało.

A w nawiasie to odtwarzacz dvd wyczyściłem choć był czysty. :8)

Opublikowano

Zrobiłem obraz płyty i po nagraniu zmniejszyła sie zawartość o 1mb :x a to i tak nic nie dało dalej ten sam komunikat

Po otwarciu plyty sa takie same katalogi jak z dvd nagrane jako dane :mad2:

Już nie wiem co nie tak, a moze mapa nie pasuje do mojej nawigacji (mk4 wyświetlacz mono. strzałkowy)

Bo mapy na cd sie odpalają i jak sie je otworzy na kompie to tam nie ma zadnego katalogu może tu tkwi problem ze nav nie otwiera zawartości katalogów :?:

Opublikowano

Problem może być jeszcze inny.Być może masz nieprawidłowo ściągnięte mapy.

Na stałym łączu pobierałeś??

Opublikowano

Tak więc po wypaleniu dvd zonk znów pojawia się komunikat INCORPECT CD IN NAV. COMPUTER PLEASE INSERT APPROPRIATE CD. :mad2:

Po konsultacjach z Panem bekonem możliwe ze laser do wymiany w koncu ma 10 lat :x Cd czyta bez problemu

No chyba że nie te mapy ściągam :search: moja NAV to MK4 z wyśw. mono.-strzałkowy może bisnes powinienem pobrac :?: :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po ściągnięciu 19 z 20 plików - limit reach. Rzeczywiście, dużo wygodniejsze niż torrent ;P

Po całym dniu w końcu się udało. Jak by ktoś jednak wolał torrent to wersję z megaupload umieściłem tu:

http://www.torrents.net/torrent/1956140/BMW-Navigation-DVD-Road-Map-Europe-HIGH-2012!/

Drodzy Koledzy,

zaciągnąłem sobie ów obraz w celu wypatroszenia ze zbędnych języków (z folderu \TPD\NCCBEUFNM_EU_20110614\ usunąłem foldery GER, SPA, FRA, ITA) oraz wypróbowania. Teraz w PowerISO obraz nie zajmuje już 6552MB a 4696MB. Gdy próbuję wepchnąć to na zwykłe DVD+R Verbatim'a wyskakuje mi komunikat: "There is not enough free blocks on media (4698.5M [ :shock: ] needed, 4482.6M available)."

Czy coś jeszcze można usunąć? Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem? Proszę o pomoc, nie chcę używać płyt DL, mój MK4 czyta je, ale wszyscy wiemy jak "działają"...

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano
No chyba że nie te mapy ściągam :search: moja NAV to MK4 z wyśw. mono.-strzałkowy może bisnes powinienem pobrac :?: :?:

Mapy są ok .Moze faktycznie czytnik pada

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pobierz sobie mapy z początku tematu bez kombinowania :cool2: :cool2:

Nie ma torrenta.

Tak więc po wypaleniu dvd zonk znów pojawia się komunikat INCORPECT CD IN NAV. COMPUTER PLEASE INSERT APPROPRIATE CD. :mad2:

Po konsultacjach z Panem bekonem możliwe ze laser do wymiany w koncu ma 10 lat :x Cd czyta bez problemu

Odłącz z prądu czytnik MK4, poczekaj z 10 sekund i podłącz wiązki ponownie. Miałem ponownie, lecz mi mówiło "INCORRECT CD/DVD...". Czy napewno masz MK4?

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik