Skocz do zawartości

BMW Navigation DVD Road Map Europe HIGH (MK4) 2012!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dobra..mam dzis dobry humor od rana :D :D

Linki pobieraj najlepiej tym :

http://www.dobreprogramy.pl/JDownloader,Program,Windows,13327.html

Program sam ci je rozpakuje i masz gotowy obraz płyty a jak to nagrać??

W programie Nero jako obraz płyty i z lewej strony wybierasz jak najmniejsza prędkość nagrywania

Pobierz http://www.relink.us/view.php?id=701198 ... 23344c62c4

i nagraj na zwykłej płycie dvd ( nie dll ) i tyle.Płyty dobrej jakości np. Verbatim

Dzięki ! Tyle już sam się domyśliłem , tylko z małym opóżnieniem , wkrótce po napisaniu posta ;) . Doszedłem tez , że te pliki RAR w jednym folderze rozpakują się jednocześnie i dlatego mam ponad 6 GB . Czym nagrać obraz płyty lub zrobić z plików obraz również wiem . Natomiast nie wiem na jaką płykę DVD mam to zmieścić , 6,4 GB ?

• Odpowiedzi 367
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

jeśli ktoś je skopiował w cytacie do swojego postu mogą nie działać.

Pozdrawiam,

Dałem plamę :mad2: :mad2: :mad2:

Wszystko jest ok :cool2: :cool2:

Dzięki ! Tyle już sam się domyśliłem , tylko z małym opóżnieniem , wkrótce po napisaniu posta ;) . Doszedłem tez , że te pliki RAR w jednym folderze rozpakują się jednocześnie i dlatego mam ponad 6 GB . Czym nagrać obraz płyty lub zrobić z plików obraz również wiem . Natomiast nie wiem na jaką płykę DVD mam to zmieścić , 6,4 GB ?

Płytka dvd dl :D :D

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Dobra..mam dzis dobry humor od rana :D :D

Linki pobieraj najlepiej tym :

http://www.dobreprogramy.pl/JDownloader,Program,Windows,13327.html

Program sam ci je rozpakuje i masz gotowy obraz płyty a jak to nagrać??

W programie Nero jako obraz płyty i z lewej strony wybierasz jak najmniejsza prędkość nagrywania

Pobierz http://www.relink.us/view.php?id=701198 ... 23344c62c4

i nagraj na zwykłej płycie dvd ( nie dll ) i tyle.Płyty dobrej jakości np. Verbatim

Hej,

W pierwszym poście jest napisane do 4,7GB to zwykła płyta DVD, a powyżej to DVD-DL (Double Layer 8.5GB).

Pozdrawiam,

Opublikowano
Czyli pozostaje rozpakować w iso i zmniejszyć wielkość wywalając języki obce i zbędne mapy ?

Hej,

A po co? W oknie pierwszym i drugim jest mapa dostosowana dla zwykłej płyty DVD. A jak już pobrałeś na DVD-DL to wypal na takiej płycie. Zbędne języki możesz usunąć z katalogu TPD (program UltraIso, MagicIso) ale mapy nie bo płyta nie będzie działać. Wszystko jest napisane w pierwszym poście, ale trzeba dokładnie czytać.

Pozdrawiam,

Opublikowano
Już dawno nie wypalałem nic na dvd i nie jestem nawet na bieżąco dvd dl . Wiem , można poczytać w sieci , ale jak większość idę niejako na łatwiznę pytając tu . Zatem czy wypalę płytę DL zwykłym dvd-rw ? I czy taką płytę trzeba potem w odtwarzaczu dvd auta odwracać ? Czy x5 z 2003 odczyta ?
Opublikowano
Kolego..

Lenistwo twoje nie zna granic :mad2: :mad2:

Hej,

I tyle w temacie. :cool2:

Pozdrawiam,

Opublikowano

Wielkie thanks za pomoc :D

Zapewne bawicie się na bieżąco , ściągacie , nagrywacie , itd. , pamiętajcie jednak ,ze nie każdy lubi taka zabawę . W tym temacie potrzebuje tylko nawigacji a marka bmw ogranicza się do własnej , dlatego byłem zmuszony zahaczyć o temat nagrywania . I można przecież grzecznie wytłumaczyć na czym polega nagranie płyty DL . Tak się nie stało i zostałem zmuszony do poszukania wiedzy poza tym forum , szkoda .

Opublikowano

nie rób z siebie męczennika i ofiary losu.

te czytniki były także w Land Roverze i innych, więc BMW nie ogranicza się tylko do samej siebie.

jak masz problemy z tym co wyżej, to lepiej zakup gotową płytę w serwisie BMW lub w serwisie aukcyjnym. zresztą i tak to powinieneś zorbić, bo tutaj masz obrazy płyt w celach testowych :D

Opublikowano
na czym polega nagranie płyty DL

Polega na nagraniu płyty w nagrywarce :duh: :duh: :duh:

A wszystko masz podane na tacy we wcześniejszych postach

nie rób z siebie męczennika i ofiary losu.

lepiej zakup gotową płytę w serwisie BMW lub w serwisie aukcyjnym.

:cool2: :cool2:

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Wielkie thanks za pomoc :D

Tak się nie stało i zostałem zmuszony do poszukania wiedzy poza tym forum , szkoda .

wielka szkoda. bedzie nam ciebie tutaj brakowalo.

pozdro

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie,

To ja dołącze pytanie - mam navi MK4 - SW 4-1/12 (tak wyswietla w ustawieniach).

1. Żeby zrobić polską wersję rozumiem że muszę zrobić upgrade soft'u?

2. Czy któryś z najnowszych softów np: NAV_SW_CX3_logoBMW.rar z chomika perschinga będzie pasował ? Można tak od razu do najwyższego upgradeowac ?

3. Rozumiem, że nawigacja High jest przeznaczona dla mojego modelu nawigacji? (auto e39, 2003r, touring). (to sprawdziłem, przeglądnąłem cały ten wątek ale chce się upewnić na 100%).

Będę wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano
Z tego co widzę jest to wersja w języku angielskim, a czy jest dostępna jakaś wersja nawigacji po polsku?(może być starsza)
Opublikowano
Sory, ale do tej pory nie miałem doświadczenia z tym. Czyli wgrywając soft MK4 PL + LEKTOR spolszcza on również nawigację, tak? Myślałem, że soft spolszcza tylko to menu komputera pokładowego, a nawigacja to oddzielna sprawa.
Opublikowano
Sory, ale do tej pory nie miałem doświadczenia z tym. Czyli wgrywając soft MK4 PL + LEKTOR spolszcza on również nawigację, tak? Myślałem, że soft spolszcza tylko to menu komputera pokładowego, a nawigacja to oddzielna sprawa.

spolszcza ci literki i słówka ;) oprócz tego co masz na zegarach

Opublikowano
Też tak myślę że czytnik jest zepsuty, ale wcześniej była tam oryginalna dvd high 2005 i pokazywalo tylko Czechy, dziwne. Myślałem że może 2004 potrzebuję inne mapy albo soft jest nieaktualny?
Petrolhead
Opublikowano

jesli w aucie z 2006 mapa chodzi ok to w starszej e 65 najpierw wyczysc laser. powinno pomoc, a jesli nie to najprawdopodobniej masz zepsuty czytnik.

pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Mi też nie działają te mapy.

Mam navi MK4 monochromatyczną (BMW E46 2003r.) i wyskakuje komunikat Incorrect CD. Czytnik jest ok, czyta mi oryginalne mapy z 2004 i z 2003 roku, czyta również płyty z aktualizacją software.

Opublikowano
Mi też nie działają te mapy.

Mam navi MK4 monochromatyczną (BMW E46 2003r.) i wyskakuje komunikat Incorrect CD. Czytnik jest ok, czyta mi oryginalne mapy z 2004 i z 2003 roku, czyta również płyty z aktualizacją software.

Hej,

A te oryginalne stare mapy masz na płytach DVD? Płyty z aktualizacją software przeważnie nagrywane są na płytach CD.

Pozdrawiam,