Skocz do zawartości

Ciężko kreci sie kierownica i nie odbija

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
elo, panowie mam ten sam problem :/ i zrobilem wszystko po kolei co pisaliscie i dalej kiera ciezko chodzi, co sie w koncu stalo?
Opublikowano

prawdopodobnie masz źle ustawione sworznie i powbijane w wahacze lub może naprawdę jakieś felerne są

choć przy pełnym skręcie to moga być lożyska mcphersonów

Opublikowano
tez wlasnie mi sie tak wydawalo odrazu jak wyjechalem z warsztatu w piatek ze za mocno cos jest skręcone, w poniedzialek sprawdze i dam znac czy to faktycznie to, bo naprawde trzeba walczyc z kierownicą :(
Opublikowano

jak ktoś naparzał młotem w sworzeń, lub nieumiejętnie używał prasy to takie mogą być efekty

zobacz na sworzeń od dołu czy na dekielku nie ma śladów obicia, czy nie są pogniecione

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
problem rozwiazany, po prostu nie kupywac najtanszych swozni tylko kupic juz jakies lepsze, wymienilem na lemfordera a wczesniej jakies no name byly po 25zl za sztuke bo roznica w cenie jest 50zl ale warto bo kiera chodzi o niebo lepiej i odbija tak ze zeby wybija ;]
Opublikowano
u mechanika, nie mam warunkow zeby wymienic sobie samemu, ale sadze ze w tym przypadku nie mechanik byl winny tylko cena swozni bo 25zl za szt jakiegos lipnego zamiennika a 114zl za 2 lemfordery, tak mi sie wydaje ;p