Skocz do zawartości

Brak swiatel oprocz tylnego prawego

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

brak swiatel w moim BMW zrobilem zwarcie przy wymianie zarowki w przedniej lampie

teraz niemam swiatel z przodu i tylko jedno z tylu..............?

prosze o jakis pomysl co moglo nawalic

pozdrawiam...................

Opublikowano
  • Autor
bezpieczniki cale sprawdzalem
Opublikowano
a na pewno zrobiłeś zwarcie przy wymianie żarówki czy posłuchałeś głupka i podłączyłeś zasilanie pod oświetlenie tablicy rej.i podałeś odwrotne napięcie w ten sposób idzie zjarać lcm, zamiast wymieniać spróbuj naprawić dobry elektronik da radę i koszty będą nieporównywalnie mniejsze od wymiany, pamiętaj że po wymianie z innego samochodu trzeba lcm zegrać z komputerem
Opublikowano
  • Autor
Swiatelka nie dzialaly wczesniej .... zanim zablokowalo mi sie autko. :D
Opublikowano
o,to grubszy temat :D
Opublikowano
  • Autor
moge kupic uzywany modul swiatel ale jakie sa czanse ze to akurat on?
Opublikowano
a na pewno zrobiłeś zwarcie przy wymianie żarówki czy posłuchałeś głupka i podłączyłeś zasilanie pod oświetlenie tablicy rej.i podałeś odwrotne napięcie w ten sposób idzie zjarać lcm, zamiast wymieniać spróbuj naprawić dobry elektronik da radę i koszty będą nieporównywalnie mniejsze od wymiany, pamiętaj że po wymianie z innego samochodu trzeba lcm zegrać z komputerem

Nie ładnie obrażać kolegów z forum...

A wracając do tematu do auta musisz mieć ten sam moduł bo może coś nie działać :) Ja sam miałem padnięty moduł świateł, a wiele elektroników mówiło, że jest dobry w rezultacie zrobiłem tak spisałem numery z mojego lcm i szukałem identycznego. Oczywiście po wymianie modułu na inny zapaliła się mała kropeczka miedzy przebiegiem dziennym a całym, to jest kontrolka tzw manipulanpoint czy jakoś tak :) bo w module lcm komputer zapisuje przebieg auta. I przebieg w module lcm jak i vin różnią się od reszty urządzeń zapisujących przebieg i vin w aucie. Wypadało by zrobić adaptacje w ncs bodajże tak ten program się nazywa. Ja tego nie zrobiłem i jeżdżę z kropeczką :)

Pozdrawiam