Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj gazownik mówił że jak mam auto po 2000roku to mogę tylko sekwencję założyć bo takie weszły przepisy w uni europejskiej.

Prawda to czy nie ? Pytam bo co do sekwencji nie jestem pewny. A auto mam 2001 rok.

Miałem sekwencje w hyundaju i jak jeździłem codziennie do pracy 8km to na LPG przelączało się dopiero po 3-4 km czyli bezsensu (gazownik mówił że mam coś nie tak z ogrzewaniem, ale na moje oko było w porządku, tym bardziej że wymieniłem termostat i nic się nie zmieniło). Niby zwykła instalacja jest gorsza no ale w bmw miałem zwykłą i autko chodziło pięknie na LPG. W zimie po przegazowaniu na 2000obr się przełączał na LPG i chodził ładnie. Nigdy mi nawet z gazu nie strzeliło, a i tak miałem tam zabezpieczenie na wystrzał.

Gazownikowi opowiedziałem o hyundaju to mówił że u niego na sekwencji auto chodzi 143 sekundy na benzynie i się przełącza na LPG bo ma taką instalację i że tak robi ludzią i nie ma problemów.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

i dla 8km faktycznie mało opłacalne

sekwencje też można ustawić żeby się przełączała na lpg odrazu po zapaleniu, z tym że to niezdrowe dla silnika i będziesz miał duże prawdopodobieństwo uszkodzenia parownika

jaj mam ustawione na 30 stopni i przy najbliższej regulacji podniosę chyba na 45 nie ma co przesadzać z oszczędnością