Skocz do zawartości

[E61] felgi - oznaczenie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Kupiłem E61 z felgami 16" i z uwagi ze planuję zakup opon Run Flat chciałbym się upewnić ze posiadam Extended Hump (EH2+).

Zgodnie z sugestiami zdjąłem ostatnio koło i zerknąłem na wewnętrzne oznakowanie felgi.

Oto co zobaczyłem:

http://braszek.republika.pl/IMAG0235.jpg

http://braszek.republika.pl/IMAG0236.jpg

http://braszek.republika.pl/IMAG0237.jpg

http://braszek.republika.pl/IMAG0238.jpg

Nie widzę nigdzie oznaczenia EH2+. Nie mam teraz mozliwości zdjęcia opony. W serwisie powiedzieli mi ogólnie ze na felgi BMW mogę zakładać opony Run Flat.

Ktoś pomoże ?

Opublikowano (edytowane)

W serwisie Ci dobrze powiedzieli :cool2:

a tak w ogóle to masz to oznaczone na 3cim zdjęciu:

7Jx16H2

więc śmiało możesz zakładać ranflaty :wink:

Edytowane przez skovroon
Opublikowano
W serwisie Ci dobrze powiedzieli :cool2:

a tak w ogóle to masz to oznaczone na 3cim zdjęciu:

7Jx16H2

więc śmiało możesz zakładać ranflaty :wink:

Faktycznie, chyba problem miałem z oczami ;) Dzięki!

Opublikowano
Jeżeli mieszkasz w polsce to po przesiadce na runflat odkryjesz "przyjemność" jazdy po polskich drogach, dokladniej bedziesz czuł nasze "rowne" drogi ;)
Opublikowano
Jeżeli mieszkasz w polsce to po przesiadce na runflat odkryjesz "przyjemność" jazdy po polskich drogach, dokladniej bedziesz czuł nasze "rowne" drogi ;)

Zgodze sie w 100%, runflaty na wasze polskie drogi :mad2:

Wiecie co chłopaki? Dzisiaj już prawie zamówiłem run flaty ;)

Wszyscy zaczeli mi kłasc do głowy ze to zły pomysł. No i chyba kurde dałem się przekonać. Kupię zwykłe zimówki.

Tak to jest - od niedawna jezdze BMW i jestem podatny na sugestie. Jedni mówią tak, drudzy inaczej, a później człowiek głupi chodzi.

Dzięki i pozdro!

Opublikowano

Fakt, rewelacji nie będzie :wink: ale podejrzewam że będzie lepiej na 16" niż przykładowo na 18-19"

Damian a Ty na jakich jeździsz ?

:mrgreen: :twisted:

Opublikowano

Wiecie co chłopaki? Dzisiaj już prawie zamówiłem run flaty ;)

Wszyscy zaczeli mi kłasc do głowy ze to zły pomysł. No i chyba kurde dałem się przekonać. Kupię zwykłe zimówki.

Tak to jest - od niedawna jezdze BMW i jestem podatny na sugestie. Jedni mówią tak, drudzy inaczej, a później człowiek głupi chodzi.

Dzięki i pozdro!

Bardzo dobry pomysł :cool2: od razu miałem Ci to proponować :wink:

Jakbyś miał problem w wyborze gum to bierz Goodyear UltraGrip 8 :cool2: :cool2:

jeżdżę na nich co prawda w innym aucie, ale są dosłownie EXTRA (bynajmniej teraz na suchym, auto zachowuje się jak na letnich ciepłą porą i podejrzewam że na śniegu też będzie lux)

jeździłem też na UltraGrip 7 i 7+ i to też były bardzo dobre opony :)

Opublikowano

Fakt, rewelacji nie będzie :wink: ale podejrzewam że będzie lepiej na 16" niż przykładowo na 18-19"

Damian a Ty na jakich jeździsz ?

:mrgreen: :twisted:

Te pytanie do kogo? Bo cytujesz moje zdanie.

no raczej że do Ciebie :norty:

Opublikowano

Bardzo dobry pomysł :cool2: od razu miałem Ci to proponować :wink:

Jakbyś miał problem w wyborze gum to bierz Goodyear UltraGrip 8 :cool2: :cool2:

jeżdżę na nich co prawda w innym aucie, ale są dosłownie EXTRA (bynajmniej teraz na suchym, auto zachowuje się jak na letnich ciepłą porą i podejrzewam że na śniegu też będzie lux)

jeździłem też na UltraGrip 7 i 7+ i to też były bardzo dobre opony :)

Dzięki za sugestie. Nie mogę znaleźć Goodyear UltraGrip 8 w moim rozmiarze, tzn. 225/55/R16.

Znalazłem tylko Goodyear UltraGrip Performance 2.

Może jakieś inne sugestie?

Co myślicie o Dunlop SP WINTER SPORT 3D 225/55R16 95 H, Continental ContiWinterContact TS830 P 225/55R16 95 H (nie run flat tym razem), Michelin Alpin A4 225/55R16 95 H ?

Widziałem porównanie

http://www.adac.de/infotestrat/tests/reifen/winterreifen/2010_Winterreifen_Test_225_45_R17.aspx?ComponentId=40334&SourcePageId=31821

ale niestety nie mój rozmiar (nie wiem czy to ma duże znaczenie).

Pozdrawiam,

Opublikowano
Z tej trojki co podales polecam albo dunlop sp winter sport 3D albo michelin alpin A4. Conti nie testowalem wiec nie wydaje opinii.

Rozumiem, ze Goodyear UltraGrip Performance 2 jest duzo gorsza niż Goodyear UltraGrip 8 i w rozmiarze 225/55/R16 nie warto jej brac pod uwage ?

Opublikowano
Z tej trojki co podales polecam albo dunlop sp winter sport 3D albo michelin alpin A4. Conti nie testowalem wiec nie wydaje opinii.

Rozumiem, ze Goodyear UltraGrip Performance 2 jest duzo gorsza niż Goodyear UltraGrip 8 i w rozmiarze 225/55/R16 nie warto jej brac pod uwage ?

Nie powiem Ci nic na temat UG performace 2 bo też na nich niestety jeszcze nie jeździłem.